SOSYAL MEDYA İÇİN DOĞRU MARKA İMAJI YARATMAK

, , , , , ,

Yeni bir iş kurmaya adım atıyorsunuz veya küçük ölçekli firmanızı büyütmek istiyorsunuz. Hayaller ve hedefleriniz için heyecanlısınız. Başarı için işinizi iyi yapmak gerekir fakat yetmeyebilir. Doğru bir tanıtım ve doğru bir imaj yaratmak oldukça önemli. Günümüzde popülerleşen ve gün geçtikçe gelişen internet ortamındaki etkileşim araçlarından olan sosyal medya; kişisel paylaşımların yapıldığı bir platform olmanın yanı sıra markaların ve toplulukların da paylaşımlar yaparak büyüdüğü ve geliştiği bir mecra haline geldi.
İş yaşamında hızlı büyümek için dünyaya adapte olmak, değişen ve gelişen dünyada dijital zamana ayak uydurmak, rakiplerinizden geri kalmamak için büyük önem arz ediyor. Dijital dünyada dinamizm yakalayan sosyal medya mecralarına ayak uydurmak ve orada bir kimlik oluşturmak, markanızı tanıtmak ve kazanç sağlamak, reklamlar ile markanızın bulunduğu konumu korumak büyümeniz için bir gerçek.
Bunu fark ettiniz ve sosyal medyada kurumsal kimliğiniz ile var olmaya karar verdiniz. Öncelikle markanızın misyonunu ve hedeflerini, nasıl bir izlenim yaratmak istediğinizi belirlemeli ve müşteri kitlenizi iyi tanımanız gerekiyor. İnsanların sizi takip etmesini sağlayacak paylaşımlar yapmak, hedef kitlenizin ilgisini çekebilmek için nasıl bir dil kullanacağınız, ne sürede ve nasıl paylaşımlar yapılması gerektiği, Twitter, Facebook, İnstagram, Linkedin, Pinterest, Youtube vb. hangi platforma ağırlık verilmesi gerektiği belirlenmelidir.


Mevcutta yönettiğiniz bir hesap varsa ve etkisini göremiyorsanız, platformları amacına uygun kullanabiliyor musunuz? Veya yaptığınız paylaşımlarınız ilgi çekiyor mu ve takipçilerinizle bir sinerji yakalıyor musunuz? Görsel anlamda doyurucu, merak uyandırıcı ve bilgi verici paylaşımlar yapabiliyor musunuz?
Takipçilerinizde doğrusal bir artış var mı? Yorumlara ve mesajlara birebir ilgili ve hızlı dönüş yapıyor musunuz? Gibi sorulara yanıt aramak ve ona göre bir strateji belirlemek gerekiyor.
Bu sorulara yanıt vermek için, ülkemizde aktif olarak kullanılan ve firmaların bütçe ayırması gerektiği alanlardan ilk sırada olan sosyal medya için, kurumsal sosyal medya hesaplarının oluşturulması ve yönetimi için hizmet veren reklam ajansları ile iş ortaklığı yapmanız sizin için doğru bir karar olacaktır.