SEKTÖRÜNÜZE UYGUN WEB SİTESİ TASARIMI NASIL OLMALI?

, , , , , , , , , ,
Kapak Görseli

Bir işletmenin başarısının önemli bir parçası çevrimiçi varlığıdır. Web sitesi, diğer platformlara göre daha çok; içeriği yönetebildiğiniz, kurumunuz hakkında doğru haberleri ve bilgileri uluslararası paylaşabildiğiniz bir alan. Web sitesi tasarımı, ilk bakışta karmaşık ve yorucu bir süreç gibi görünüyor olabilir. Fakat bir web tasarımcısı ve yazılımcısı için böyle değildir. Sizin tek yapmanız gereken bu hizmeti yaptıracağınız uzmana / web tasarım firmasına kendinizi doğru anlatmak.

Size soracağımız ilk soru, neden bir web sitesi oluşturmak istiyorsunuz? Burada sektörünüz ve yaptığınız iş devreye girmektedir. Hedeflerinizi açıkça tanımlamalı ve hedeflerinize uygun bir tasarımın yapılıyor olduğundan emin olmalısınız.

Sonrasında; markanızın hikayesini anlatabilen, logonuzdaki gizli / açık mesajla ve kurumsal kimliğinizle bütünlük sağlayan bir web sitesi tasarımı için işinde başarılı web tasarım firmaları ile beyin fırtınası yapmalısınız.

Sektörünüze uygun, logonuzu tamamlayan yazı tipleri ve renkleri seçmek, güncel tasarım trendlerinden firmanıza yakın bulduğunuz birisi ile zamanı yakalamak önemlidir.

Bir web sitesinde Anasayfa’nın önemi büyüktür. Tasarım sürecinde, web sitenizin anasayfa tasarımını, bir projenin kapsamlı sunumunun ilk posterine benzetebiliriz. Sizi izleyenler ile, ziyaretçileriniz ile ilk el sıkışmanız. İlk izlenim. Anasayfanızda tam olarak ne yaptığınızı açıkça gösteriyor musunuz? Ürünününüz veya hizmetiniz kime yardımcı olmaya çalıştığınızı açıklıyor mu?

Anasayfanın içerisine girdiğimizde kendinizi anlattığınız “Hakkımızda” kısmı ise bir diğer önemli alan. Hakkımızda sayfanız ile sizi tanımak veya bir ürün satın almak için, neden arayan bir ziyaretçi ile karşı karşıyasınız. Onlara deneyiminizi ve doğru yerde olduklarını düşünmeleri için yardım etmelisiniz.

Tüm bunların yanında site ziyaretçinizin sayfanızda kalma süresini etkileyen sitenizin işlevselliği, tasarımın farklı cihazlara duyarlılığı, Seo Optimizasyon testlerindeki başarısı önemli unsurlardan bir diğer bölümü. Bu amaçla, Arama Motoru Optimizasyonu’ndan (SEO) yararlanarak Google ile güçlü bir ilişki kurmak akıllıca olacaktır.

Web Tasarım Firması Seçerken Dikkat !

Web Tasarımı ve Web Geliştiricisi alanlarını kendine meslek edinmiş, günümüz tasarımlarını ve teknolojilerini takip eden, sektörünüze ait firmalar ile çalışmış ve referans gösterebilecek, web sitenize ait bir problem yaşandığında veya sitenizi yenilemek istediğinizde, isteklerinizi ve beklentilerinizi anlayabilen, ulaşabileceğiniz, size destek verecek uzmanlar ile çalışmalısınız.

Bulunduğunuz şehirde veya dışında web tasarım firmaları ile çalışmanız, sizin kurumsal duruşunuzu bozmadan internet ortamında tanınmanız ve büyümeniz için gereklidir.

Çeşitli sektörleri barındıran ve çoğu ile çalışma fırsatı bulduğumuz Ankara’da, web sitesi tasarımı için kalitesiyle çapını gün geçtikçe büyüten bir firma olarak sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz.