SEO Uyumlu Alan Adı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

, , , , , , , , , , , , ,

Arama motorlarında üst sıralarda yer almak isteyen bir web adresi için SEO çalışmaları oldukça önemlidir. Sitenin trafiğindeki artış doğru bir SEO stratejisi ile sağlanabilir. SEO çalışmaları kapsamında yapılabilecekler arasında alan adının doğru seçimi de yer almaktadır. SEO ile uyumlu bir alan adında dikkate alınması gereken çok sayıda özellik bulunur.

Bir domainin geçmişi, yaşı, hikayesi, uzantısı, anahtar kelime kullanımı, akılda kalıcılığı, kısalığı gibi çok sayıda faktör alan adı kullanımı sırasında dikkate alınmalıdır. Çok uzun ya da çok kısa bir alan adı etkili sonuçlar vermeyeceğinden domainin uzunluğu oldukça önemlidir.

Marka değeri oluşturmak isteyen bir işletme web adresinde alan adı seçerken bu hususları dikkate almalıdır. Kurumsallaşmak isteyen firmalar için de aynı durum geçerlidir. Bir işletme daha geniş kitlelere hitap etmeyi planladığında doğru bir alan adına sahip olmalıdır.

Firmanın marka değerine sahip olması, hedef kitlesini ve potansiyel müşterilerini artırması, kurumsallaşması için web adresinin çok sayıda ziyaretçiye ihtiyacı vardır.

Web adresinde oluşan etkileşim Google ve benzeri arama motorları tarafından da olumlu yönde algılanacağından arama motorlarında web adresinin ön sıralara çıkması kolaylaşır.

Bir web adresi ön sıralarda yer aldığında da ziyaretçi sayısında doğrudan bir artış olması kaçınılmazdır. Web sitesi için gerekli olan bu organik ziyaretçileri adrese çekmek için SEO çalışmaları çeşitli alanlarda yapılır.

Domain üzerinde gerekli olan SEO çalışması da bu nedenle önemlidir.
SEO çalışmaları web sitelerinin varlık gösterme alanı olan dijital ortamlar için oldukça önemlidir. Uzun bir geçmişe sahip olan domainler Google tarafından da köklü alan adları arasında kabul edilir. Gelecekte kaç yıl için bu alan adının tescil edilmiş olduğu da arama motorları açısından önemli bir veridir.

Sade, akılda kalıcı, çok uzun ya da kısa olmayan, anahtar kelimelerden oluşan bir alan adının aynı zamanda web sitesinin içeriği ile de uyumlu olması etkili bir SEO çalışmasından söz edilebilmesi için gereklidir.

Türkçe karakter içeren bir domainin site açısından olumsuzluk yaratması da kaçınılmazdır. Bu sebeple alan adı seçimi yapılacağı zaman Türkçe karakter kullanılmaması daha uygundur.

Alan adı seçimi sırasında insanların markanın ve işletmenin sunduklarına odaklanmasını sağlamanın da önemi fazladır. Tıklamaya değer bir domain oluşturabilmek için kısa ve öz bilgilerden yararlanılması gerekir.

En alakalı alan adı seçilebilmesi için doğru bir araştırma yapılmasının da önemi vardır. Alan adının web sitesine sağlayabileceği katkılar arasında yüksek tıklama oranı ilk sırada gelir. Buna ilaveten otorite algısı ve güven duygusu da domain aracılığı ile elde edilebilir.

Rakipler arasından sıyrılmak, marka değerine sahip olmak, kurumsallaşmak için de doğru bir alan adı ile ilerlenmesi uygundur.