2023 VE 2024 GRAFİK TASARIM TRENDLERİ

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Grafik tasarımın en heyecanlandıran tarafı, sürekli değişim ve gelişim içinde olmasıdır. Dinamiklik grafik tasarımın vazgeçilmez bir unsurudur.
Teknolojik gelişmelerin yaşanması, tasarımcılar için yaklaşımların, araçların ve yeni olanakların ortaya çıkması anlamına gelmektedir. Bu sebeple bu trendlerin gelişmelerin, detaylarına bir bakalım istedik.
Artık hepimiz çok hakimiz ama biz yine detaylara inelim, grafik tasarım dediğimiz şey neleri kapsıyor oradan başlayalım.
Grafik tasarım bir mesajı iletmek, bir görseli geliştirmek veya bir düşünceyi görselleştirmek için metnin ve görsellerin algılanabilir ve görülebilir bir düzlemde, iki boyutlu veya üç boyut olarak organize edilmesini içeren yaratıcı bir süreçtir. Baskı, ekran, hareketli film, animasyon, iç mimari, ambalaj tasarımı gibi birçok ortamda dijital veya dijital olmayacak bir şekilde uygulanabilir. . Grafik sanatı ve grafik tasarımlarda, görsel sanatların temel ilkeleri olan hizalama, denge, karşıtlık, vurgulama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, tekrarlama, ritim, ve birlik geçerlidir. Grafik tasarım için grafik yazılımı, uygulama yazılımı ve programları kullanılır.
Grafik tasarım tarihi, MÖ 14,000’lerde yapılmış mağara resimlerine ve İÖ 4. yüzyılda yazının başlamasına dayandırılabilir. Yani grafik tasarım insanlık tarihinin en başlarına dayanmaktadır.
Markaların, hedef kitleleri ile yaratıcı, yenilikçi bir bağlantı kurabilmesi açısından grafik tasarım çok önemlidir. Bu yıl ve muhtemelen önümüzdeki zamanlarda grafik tasarım bizi şaşırtmaya devam edecek. Peki biz yılın son günlerini yaşarken, bu yıl grafik tasarım alanında neler odu gelin birlikte bakalım.
2023 Yılında genel olarak, 3D tasarımlar, hareketli grafikler, animasyonlu logolar, üç boyutlu tasarım öğeleri, retro tasarımlar 60’lar 70’ler 80’lere dönüş, brutalizm, yapay zeka gibi trendler gözümüze çarpıyor. Bir yandan bozuk tipografi trendler arasında yer alırken, klasik yazı tiplerini de sıkça görmeye başladık.
Brutalizm konusunda kafanızda bir soru işareti oluştuysa hemen onu da giderelim. Brutalizm mimari akımdan etkilenirken, işlevselliği ve sadeliği vurgulayan bir özellik taşıyor.
Büyük, ağır yazı tipleri, fütüristik ve heteroptik(Bir dokunun normal dışı bir yerde bulunması) görselleri, zenginleştirilmiş görselleri öne çıkarıyor. Herkesin beğenemeyeceği biraz hassas bir yaklaşım olsa da, markaları cesur gösterdiği kesin.
Yapay zeka tasarımları konusuna da değinmeden geçemeyeceğiz, çünkü bizim çok tercih ettiğimiz, kendimizi geliştirdiğimiz, tasarımlar yaparken ofisin içinde heyecanla sonuçları beklediğimiz bir grafik tasarım trendi oldu.
Sanat dünyasına yapay zekanın entegrasyonu, özellikle grafik tasarım alanında giderek daha fazla yer bulurken, bu teknolojinin potansiyelini daha yakından incelemek oldukça önemlidir. Yapay zeka sanat üretimi aracını kullanmak, becerilerimizi geliştirmemize ve sanatsal ifademizi bir üst seviyeye taşımamıza yardımcı olabilir. Grafik tasarımcılar olarak, daima kendimizi geliştirmek ve güncel tasarım trendlerini takip etmek istiyoruz. Yapay zeka şüphesiz aşağıdaki alanlarda bize yardımcı oldu.

Becerilerimizi İyileştirme Yapay zeka destekli tasarım araçları, tasarım becerilerimizi geliştirmenin etkili bir yolunu sunar. Çeşitli efektler, renk paletleri ve kompozisyon önerileri ile tasarımlarımızı daha profesyonel hale getirdik.
Yaratıcı Fikirler Oluşturma
Yapay zeka, büyük veri setleri üzerinde analiz yaparak benzersiz ve ilgi çekici tasarım fikirleri oluşturabilir. Bizi rutinden çıkararak yeni perspektifler kazanmamıza yardımcı oldu.

Zaman Tasarrufu
Yapay zeka destekli tasarım araçları, tekrarlayan görevleri otomatikleştirerek zamanınızı daha verimli kullanmanıza olanak tanır. Bu sayede, daha fazla projeye odaklanabildik.

En Son Trendleri Takip Etme
Yapay zeka, güncel tasarım trendlerini takip etmek konusunda size rehberlik edebilir. Sektördeki değişiklikleri anlık olarak analiz ederek, tasarımlarımızı daima trendlerde tuttuk.

Hayal Gücünüzü Geliştirme
Yapay zeka, sizi sınırlayan kalıplardan kurtarabilir. Tasarım sürecindeki yenilikçi önerileri ve çözümleriyle hayal gücümüzü daha da geliştirdi.

Peki bizi 2024 yılında neler bekliyor?
2024 yılında düz tasarım yerine parıltılı ve ışıltılı efektler tercih edilecek. Bu tür içerikler ekstra çekicilik ve gösteriş katmaya devam edecek. Bu trend yeni değil ama önümüzdeki birkaç yılda da devam edecek. Bu yaklaşım eskimeyen trendler arasını yerini alacak.
Minimalizm, canlı renkler, retro ve vintage elementler, tipografi oyunları, doğal ve organik elementleri de görmeye devaö edeceğimizi varsayabiliriz.
Şimdiden çok heyecanlı ve gelişime açık olduğumuzu belirtelim.
2024 yılında da müşterilerimizi şaşırtmaya devam edecek, ilginizi ve alakanızı kazanacağımıza inancımız tam. O halde seneye, trend tasarımlarda görüşmek dileği ile sağlıcakla kalın.