2020 WEB TASARIM TRENDLERİ

, , , , , , , , , ,

Son yıllarda web sitesi tasarımında popülerlik kazanan tasarımlar önümüzdeki yılda da bir kaç yenilikle devam ediyor. Bu yazımızda sizlere 2020 yılı için derlediğimiz web tasarım trendleri var.

Her geçen yıl gelişen ve hayatımızı kolaylaştıran mobil cihazlar, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara oranla ihtiyaçlarımız için daha sık kullandığımız bir araç haline geldi. Bu nedenle web üzerinde yapacağınız tüm uygulamalar ve tasarımlar günümüz dijital çağında mobil uyumlu olması gerekmektedir.

Responsive Tasarım

Web tasarım trendlerinde ilk sırada “Responsive Tasarım” olarak adlandırılan “mobil uyumlu web tasarım” bulunuyor.

Responsive tasarımlardan biri olan minimalist web tasarımları, tüm sektörlerde modern ve kullanıcı deneyimini üst düzeyde tutan tasarımlardan biri ve önümüzdeki yıl da devam edecek.

Minimalist web sitesi tasarımını basitçe anlatmak gerekirse, web sayfasındaki boş alanları artırmak için içerik ve görüntü miktarını optimize ederek web sayfasını basitleştirmektir. Böylelikle hızı ve uyumluluğu artırmak amaçlanır.

Tek sayfa tasarımları, daha az düğme kullanmak, gezinme çubuğunu gizlemek, en fazla 2-3 renk kullanmak gibi. Siteyi tek bir sayfada hazırlamak hızı artırmanın yanında arama motorlarında da sizi üst sıralara taşımaktadır.

Animasyon, 3D Grafikler ve Video Arka Planı

Verilmek istenen mesajları daha akılda kalıcı ve eğlenceli hale getiren illüstrasyon ve animasyon tekniklerinin kullanıldığı web siteleri de popülerliğini koruyor.

Buna ek olarak, 2020 yılı için 3D öğelerin kullanıldığı web arayüzleri bir diğer trend. Yalnızca site hızı açısından dezavantaj yaratabilmektedir.

3D Tasarımlardan sonra daha basit olarak sitede üç boyut bir algı yaratan paralax kullanımı,

Asimetrik düzenin hakim olduğu bir arayüz,

Video arka planıyla açılan bir web sitesi.
(Video ile açılan bir web sitesinde video çok uzun olmamalı, bir ürün tanıtılıyorsa veya web siteniz tanıtılıyorsa panoramik çekimlerin olduğu video olabilir)

Kalın Fontlar

Tipografiye baktığımızda; daha özgür, cesur ve koyu renkler, dağınık fontlar,

Kalın ve büyük ölçekli yazılar, büyük paragraflar yeni bir trend olarak karşımıza çıkıyor.

Marka adınız, iş hedefiniz, sloganınız, mesajınız her ne ise kalın fontlar ile olması dikkat çekici ve akılda kalıcı olmasını sağlıyor.

Büyük ölçekli yazıları kullanırken karmaşık bir görüntüye yol açmamak için tasarımın bütünüyle etkileşimli olması, dengeyi korumak önemli.

Bu yazı tipi marka kimliğini yansıtır, kitlenin dikkatini çeker, web sitenizin hatırlanmasını sağlar ve kullanıcı deneyimini geliştirir.

Ankara Web Tasarım

Siz de günümüz tasarımlarına uygun, özgün ve profesyonel bir web tasarımı istiyorsanız bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin…