E-ticaretin Geleneksel Perakende Satışa Göre Avantajları

, , , , , , , ,

Son yıllarda e-ticaretin gelişmesi ile birlikte pek çok avantaj sağlanmıştır. Geleneksel perakende ve mağazacılık, toptancılık gibi kavramların yanı sıra e-ticaretin geleneksel perakende satışa göre avantajları bulunmaktadır. Bu durumlardan yararlanmak için Ankara web tasarım hizmeti veren Eliz Yazılım firmamızdan teknik destek alabilirsiniz. Siteniz üzerinden faaliyet göstererek;

  • E-ticaret hizmetinin gelişmesi ile birlikte geleneksel mağazacılık anlayışı da yavaş yavaş azalmaya başlamıştır. Fiziki bir mağaza açtığınızda kira, stok ve depo gibi pek çok gider kaleminiz olacaktır. Ancak online mağazacılık ile böyle giderler söz konusu olmayacaktır. Sadece bir şirket açarak internet üzerinden satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Web tasarım Ankara Eliz Yazılım firmamız tarafından açılacak olan bir e-ticaret sitesi aynı zamanda markanızın ve ürünlerinizin yurt dışı pazara açılmasına da yardımcı olacaktır. Fiziki bir mağaza açtığınızda müşterileriniz sadece lokasyonda bulunan kişilerdir. Müşteri çevreniz mağazanıza yakın olarak ikamet eden kişiler olacaktır. Fakat e-ticaretin geleneksel perakende satışa göre avantajları arasında marka tanınırlığı, müşteri potansiyelinin gelişmesi ve yeni kişilere ulaşarak uluslar arası pazara açılma da gelmektedir.
  • Kısa zaman içerisinde daha fazla müşteri kitlesi elde edersiniz. E-ticaret siteniz ve sosyal medya hesaplarından ürünlerinizi yayınladığınızda pek çok kişi size ulaşabilmekte, ürünlerinizi incelemekte ve sipariş verme imkanı da yakalamaktadır.
  • Web site yapan firmalar tarafından hazırlanan sitelerde stok sıkıntısı bulunmamaktadır. Ürünlerinizin mağazaya eklenmesi kolaydır. Bu site üzerinden kolay bir şekilde satışlar da gerçekleştirilebilmektedir.
  • Normal şartlarda geleneksel bir mağazada ürün çeşitliliği ve miktarı için mağazanın metre kare olarak geniş olması gerekmektedir. Ancak geniş ve merkezi dükkanlar da maliyetlidir. Fakat e-ticaret siteleri üzerinden alan sıkıntısı olmadan, pek çok ürün ve ürün çeşitliliği sunmak mümkün olacaktır.
  • Ürünlerin tanıtılması noktasında detaylı bilgilere yer vererek ürünün tanıtılmasını sağlayabilir, bu sayede reklam gibi giderlere ekstra para harcamadan ürününüzün internet üzerinden reklam ve pazarlamasını yapabilirsiniz.

E-ticaretin bu avantajlarından yararlanmak için Web site Ankara Eliz Yazılım firmamızdan destek alarak ürünlerinizin tanıtım ve pazarlamasını yapacağınız bir e-ticaret sitesi yaptırabilirsiniz.