Reklam mı? O da ne ki?

,

İnsanoğlu tuhaf varlık. Hem ürününün tanıtılmasını ister, hem de reklam vermek istemez. Bunun başka yolu var mı? Bence yok. REKLAM… Gerçi reklamın tanımını da biraz açmak lazım. Reklam “insanları gönüllü olarak belli bir davranışta bulunmaya ikna etmek, belirli bir düşünceye yöneltmek, dikkatlerini bir ürüne hizmete, fikir ve kuruluşa çekmeye çalışmak, onunla ilgili bilgi vermek, ona ilişkin görüş ve tutumlarını değiştirmelerini veya belirli bir görüşü ya da tutumu benimsemelerini sağlamak amacıyla oluşturulan; iletişim araçlarından yer ya da süre satın almak yoluyla sergilenen ya da başka biçimlerde çoğaltılıp dağıtılan ve bir ücret karşılığı oluşturulduğu belli olan (diğer bir deyimle parasal destek sağlayan kişi ya da kuruluşların kimliği açık olan) duyuru”dur. Değerli Viki abimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda reklam bu… “Belirli bir ücret karşılığı” kritik nokta. Madem ürününü tanıtacaksın bunları göze al, ya da kendi imkanlarınla kendi reklamını kendin yap. Ama her halükarda reklam için bir bütçe gerekiyor. Sadece el ilanı bastırıp kendin dağıtsan bile onun da bir ücreti var. Hadi bir yere bastırmadın kendi yazıcından çıkardın. Bu kez de kağıt ve kartuş parası var. Yani bedava değil.

Diğer yandan reklam; elle tutulur bir şey olmadığı için de para vermekten çekiniyor bazı insanlar. “Acaba param çöpe mi gidiyor?” düşüncesi çok yoğun. Ama zamanında ve planlı yapılan reklam %90 başarılı olmuştur. Biraz sabretmek gerekiyor sadece. Tabiki kısa süre içinde de vermiş olduğunuz reklamdan verim alabilirsiniz.

Gelelim web site konusuna. Hala niye farkında değil ki insanlar? Bu kadar ucuza bu kadar geniş kitleye hitap etmek bu kadar kolay işte. İstediğin kadar alanın var, istediğini yaz (sözüm meclisten dışarı) sınırlama senin elinde. Eee? Daha fazla uzatmamak lazım. Reklam bir firmanın soyadı, slogan da göbek adıdır. Finito…