Dijital Belgesel Önerileri

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Herkese keyifli bir günden merhabalar, dijital dünyaya olan merakımız bize çok sorular sorduruyor, okutuyor, izletiyor ve öğretiyor. Her geçen gün daha da yeni şeyler öğrenmeye olan merakımızdan biz bazı belgeseller izledik, sizlerin de merakı olduğunu umduğumuzdan bu önerilerimizi liste haline getirelim herkes izlesin dedik. Şimdi sizi 15 birbirinden etkileyici belgesel ile baş başa bırakıyoruz. İzlerseniz, geri dönüşlerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin belki bizim kaçırdığımız yerler olmuştur.

THE SOCİAL DİLEMMA (2020): Bu belgesel, sosyal ağların bireyler üzerindeki tehlikelerini, teknoloji uzmanlarının da eşliği ile ele almıştır.

THE GREAT HACK (2019): 2016 yılında ABD başkanlık seçiminin ardından Cambridge Analytica adlı bir veri şirketinin nasıl sosyal medyanın karanlık yönünün sembolü haline geldiğini konu almıştır.

DEEP WEB (2015): Dark web’in Silk Road (2010’ların başında etkin olmuş ve yasadışı madde satışı ile tanınan online karaborsa ve darknet marketi.) Bitcoin ve politikaları ile alakalı bir belgesel filmidir.

THE AMERİCAN MEME (2018): Sosyal medya yıldızları Paris Hilton, Josh Ostrovsky, Brittany Furlan ve Kirill Bichutsky, internet imparatorluklarını kuruyor ve şöhretin zorluklarıyla yüzleşiyor.

LO AND BEHOLD, REVERİES OF THE CONNECTED WORLD (2016): Film, usta yönetmen Werner Herzog’un İnternet ve bağlı dünyayı araştırmasıdır. Filmde Elon Musk, Lawrence Krauss ve Lucianne Walkowicz yer almaktadır.

CATFİSH (2010): 24 yaşındaki Nev, internette tanışıp konuşmaya başladığı 19 yaşındaki Megan’a, onu hiç görmemesine rağmen aşık olur. Erkek kardeşi Ariel Schulman ve Henry Joost ise Nev’ın hayatını filme almaya karar vermişlerdir. İşte tam bu esnada Nev ve Megan’ın hikayesindeki potansiyeli fark ederler ve kendilerini asla tahmin edemeyecekleri bir deneyimin içerisinde bulurlar.

TERMS AND CONDİTİONS MAY APPLY (2013): Şirketlerin ve hükümetlerin internet ve cep telefonu kullanımı yoluyla insanlar hakkında neler öğrendiklerini ve bu konuda neler yapılabileceğini ortaya çıkaran bir belgesel.

WE ARE LEGİON: THE STORY OF THE HACKTİVİSTS (2012): Kendini “hacktivist” olarak tanımlayan kolektif Anonymous’un çalışmaları ve inançları üzerine bir belgesel.

TPB AFK: THE PİRATE BAY AWAY FROM KEYBOARD (2013): Bilinen evrendeki en büyük endüstriye karşı üç ana karakterin kişilerarası zaferlerini ve yenilgilerini temel alan bir entelektüel özgürlükler belgeseli. Medya endüstrisi.

DON’T D**K WİTH CATS: HUNTİNG N INTERNET KİLLER (2019): Sapık bir suçlunun ürkütücü videoları, bir grup amatör çevrimiçi dedektifi, onları karanlık bir yeraltı dünyasına çeken riskli bir insan avı başlatmaya yönlendirir.

THE INTERET’S OWN BOY: THE STROY OF AARON SWARTZ (2014): 26 yaşında intihar eden programlama dahisi ve bilgi aktivisti Aaron Swartz’ın hikayesi.

SOYUT DÜŞÜNCE: TASARIM SANATI (2013): Çeşitli disiplinlerde çalışan en yenilikçi tasarımcıların zihnine adım atın ve tasarımın günlük hayatın her yönünü nasıl etkilediğini öğrenin.

EXPLAİNED (2018): Vox’un bu aydınlatıcı dizisi kripto paranın yükselişi, diyetlerin neden başarısız olduğu ve K-popun çılgın dünyası gibi çok çeşitli konuları derinlemesine inceliyor.

İNSİDE BİLL’S BRAİN: DECODİNG BİLL GATES (2019): Milyarder, kendisini etkileyenler ve hala peşinde olduğu cüretkar hedefler hakkında açılırken Bill Gates’in zihninde bir yolculuğa çıkın.

DO YOU TRUST THİS COMPUTER? (2018): Yapay Zeka: Canavar mı, Shangri-La mı?HUMANS NEED

DİZİ BONUSU
SOYUT DÜŞÜNCE: TASARIM SANATI (2013): Çeşitli disiplinlerde çalışan en yenilikçi tasarımcıların zihnine adım atın ve tasarımın günlük hayatın her yönünü nasıl etkilediğini öğrenin.