2023 Web Tasarım Trendleri

, , , , , , , , , , , , , , , ,

2023 yılının son demlerini yaşarken gelin bu yıl Web tasarım alanında hangi trendler vardı hep beraber göz atalım.


Trendlere uygun web tasarlamak, kullanıcı ve hedef kitlenin beklentilerine alışkanlıklarına yönelik etkili ve verimli bir deneyim imkanı sunar. Markanın imajını güçlendirir ve yenilikçi modern ve gündem takip eden bir imaj elde etmemizi sağlar.


Bu yılın trendlerine gelecek olursak;

Yumuşak görsel tasarım, kullanıcı deneyimi, video kullanımı, kişiselleştirilmiş tasarım, interaktiflik gibi popüler gündemdeydi.


Detaylandıracak olursak;

İnteraktiflik kullanıcılara etkili bir deneyim sağlamakta o nedenle dijital dünya trendleri arasında hızla yerini aldı ve hepimize kendini sevdirdi. Etkileşim, iletişim ve tasarım alanında artık kendi kararlarımızı alıp, alışılagelmiş şeylerin dışına çıkmaya çok sevdik. Bu nedenle trendler arasında yerini aldı.


Canlı illüstrasyonlar, kişiselleştirilmiş tasarımlar, kullanıcı deneyimi gibi konular da; tamamen kullanıcının deneyimine odaklandığı için kullanıcının web sitenizde geçirdiği zamanı, kolay gezilebilirlik, özgürlük, özgünlük, gibi olumlu etkileri katmakta.


Bunların yanı sıra bizi şaşırtan Parlak ve çatışan renkler (sıcak pembeler, metalikler, morlar ve sarılar vb.), Eski düşük kaliteli Flash teknolojisi hissiyatı, Küçük illüstrasyon resimler, Teknolojinin ilk çıktığı zamanlardakilere benzer şekiller de trendler arasındaydı.
Dokulu tasarımlar; yalnızca duyguyu değil, daha fazlasını hissettiğimiz, daha fazlasının da daha fazlasını istediğimiz bir yıl oldu.
Hayvan kürkü, sıvı cam, sıkılabilir yumuşak nesnelere de (oyun hamuru vb) gibi figürlere sıkça yer verildi.


Daha cesur tasarımlar, monotonluktan kurtaran tasarımlar duygularımızı beklentilerimizi çok karşıladı. Birbiri ile çatışan dokular, üst üste binen dikkat çeken öğeler, asimetrik, ham, yapılandırılmamış düzenler bize cesurluğu öğretti.


Mobil uyumlu olması, seo uyumlu olması, yazılım konusunda gelişmiş, esnek ve değiştirilebilir olması, yönetim panelinin kontrollerinin kolay olması da bazı teknik trendlerdendi.


Bakalım 2024 yılında bizleri neler bekliyor.Bu arada daha fazlası veya merak ettikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sağlık ve sevgi ile kalın…