Ana Sayfa SEO-Marka Güvenilirliği İçin Dikkat Edilmesi Gereken Bağlantı Profilleri

, , , , ,

Ankara web site tasarımı yapan firmalar tarafından SEO hizmeti verilmektedir. Günümüzde pazarlama stratejilerinden olan marka güvenilirliği konusunun siteler için de sağlanması oldukça önemlidir. Ana sayfa için yapılacak olan SEO çalışmalarında bağlantı profilleri noktasında dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunmaktadır. Sayfa sıralamaları siteleri etkileyen bir faktördür. Ancak ana sayfanın optimizasyonu bu sayfaları da doğrudan etkilemektedir. Alan adı, arama motorundaki sıralama ve sayfa düzeninde en önemli olan konu ise içeriktir.

Ankara web tasarım firmaları tarafından içerik yönetimi noktasında da profesyonel hizmet verilmektedir. Ana sayfa sitenin vitrinidir. Kullanıcıların ilk olarak karşılarına çıkan bu sayfa, kullanıcıların sitede durma sürelerini doğrudan etkiler. Çünkü kullanıcılar görselliğe çok önem verir. Bu ilk çıkan sayfada firmanız/markanız hakkında bilgilerin düzenli olarak yer alması marka güvenilirliği açısından olmazsa olmazdır. Bu sebeple ana sayfanın oldukça güçlü olması ve güven veren imajınızı sarsmaması gerekir.

Web sitelerinin birçoğunda ana sayfaya çapa metinler adını alan bağlantılar verilir. Ancak bu çapa metinlerin kullanımı doğru değildir. Google her yıl güncellediği algoritmaları ile sitelerin sıralamasında bazı kriterler koymaktadır. Son yılın trendleri arasında da marka güvenilirliği ön plana çıkmaktadır. Web site yapan firmalar tarafından bu hususa dikkat edilmelidir. Diğer bir konu ise backlink kullanımıdır. Backlink kullanırken hedefiniz markanız olmalıdır.

Ana sayfada SEO kullanılıp kullanılmayacağı da tartışmalı konulardan bir tanesidir. Güven inşa etmek adına ana sayfa için SEO hizmeti verilebilir. Aynı zamanda backlink verilirken güven sağlamak için linklemede anahtar kelimeye değil markaya yoğunlaşılmalıdır. Sitenizin otorite sahibi olması için ilk şartın güven olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Google tarafından “güvenilir” olarak addedilen siteler her zaman ilk sırada yer almaktadır.

Şayet ana sayfada çapa metinler oluşuyor ise öncelikle bu uygulamaya son verin. Markanızın isminde şayet anahtar kelime yer almıyorsa verilecek olan bağlantıların anahtar kelimeye değil, markaya olması gerektiğini hiçbir zaman unutmayın. Referans içermemeye ve direkt olarak markanızı nişan almaya özen gösterin. Markanız ve müşteri trafiği noktasında büyük öneme sahip olan ana sayfanızın amacı kesinlikle marka oluşturmak olmalıdır.