Dijital Pazarlamada İçerik Tanıtımı

, , , , ,

Dijital pazarlamada en değerli unsurlardan bir tanesi içerik tanıtımı olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerik tanıtımı web sitelerin ve blogların en değer verdiği unsurdur. Çünkü siteye kullanıcı girişi, kullanıcının sitede kalma süresi vb. bu içeriklerin kalitesine bağlıdır. SEO uzmanları tarafından içeriklerin hazırlanması kadar, bu içeriklerin tanıtımına imtina gösterilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Web tasarım firmaları tarafından sitelerin hazırlanmasından sonraki süreç, siteye içerik eklenmesi ve bu içeriklerin tanıtılmasıdır.

Ancak bu sitelere eklenen içeriklerin trafiği, her zaman içeriklerin kalitesi ile ilgili olmayabilir. Dijital pazarlamada içerik tanıtımı için kullanılan pek çok taktik bulunmaktadır. İçeriklerin kalitesi, kullanıcılara sağladığı yarar ya da tüm yazım kurallarına uygun olmasının bu noktada aslında pek de önemi kalmamaktadır. İçeriğin daha geniş bir kitleye ulaşması için farklı stratejilerin denenmesi ve emek harcanması gerekmektedir. Ayrıca içerik tanıtımı zamana bağlı bir unsurdur.

Peki dijital pazarlamada içerik tanıtımı nasıl sağlanır, bu taktiklere göz atalım.

  • Sosyal medya kanallarını kullanarak içerik tanıtımı

Ücretsiz bir yöntem olarak sunulabilecek sosyal medya aynı zamanda ücretsiz bir içerik tanıtım aracıdır. Dijital pazarlama siteleri twitter, instagram, facebook gibi sosyal medya kanalları üzerinden kendilerine sayfa açarak ve belirli bir takipçi kitlesi elde ederek içeriklerini tanıtabilirler. Ayrıca zaten hali hazırda sosyal medya hesabı olanların, takipçi sayılarını artırmak amacı ile çalışmalar yapmaları da gerekmektedir. Kullanılan bu yöntem aynı zamanda organik olduğundan Google’ın ilgisini çekecektir.

  • Sektöre göre içerik tanıtımı

Dijital pazarlamada içerik tanıtımı için kullanılacak yöntemlerden bir diğeri de sektörde yer alan popüler platformlarda boy göstermektedir. Bu platformlara katkıda bulunursanız içeriklerinizin tanıtımını da kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Platformlara katılmak ve buralarda tanınmak için yorum yapmanız gerekecektir. Kendi içeriklerinizin platformda paylaşılması, bu platformda kendinize bir değer katmak için var olduğunuz izlenimi uyandıracağından katkıda bulunmanız elzemdir.

  • Mevcut içeriklerin güncellenmesi

Sitenizde uzun zamandır var olan içeriklerinizi güncelleyerek de hedef kitle üzerinde kalıcı etkiler bırakabilirsiniz. Bunun için öncelikle hedef kitlenizi ortaya koymalı, daha sonra bu hedef kitlenin ilgisini çekici içerikler hazırlamalısınız. Hali hazırda yer alan içeriklerinize görseller, videolar ekleyerek de içeriklerinizi zenginleştirebilirsiniz.