Web Tasarım Ajansı Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

, , , , ,

Web tasarım ajansı seçerken tabiri caizse kılı kırk yarmalı, size ve işinize en uygun ajansı seçmelisiniz. İşletmelerin çoğu, bir ajansla anlaşıp beğenmeyince başka ajansa geçmeyi uygun görse de aslında markanın kimliği ve pazarlama stratejisi bakımından, uzun süre aynı ajansla çalışmak daima daha mantıklıdır.

Web tasarım ajansı neden önemlidir? Çünkü tüketicilerin yüzde ellisinden fazlası, web sitesi tasarımının bir işletmenin güvenilirliğini belirlemede en önemli faktör olduğunu düşünüyor. İçerik bakımından olduğu kadar, sitenin düzenine ve estetiğine de dikkat ediyor. Kısacası, markanın dijital dünyadaki performansı için web tasarımı çok önemli bir yer tutuyor.

Web Tasarım Ajansı Ne Tür Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Web tasarım ajansı markanızın ve işletmenizin kimliğine, müşteri beklentilerine ve hedeflerine uygun olacak şekilde görseller, renk düzenleri vb. markalama işlemleri gerçekleştirebilecek, profesyonel bir tasarım ekibine sahip olmalıdır. Elbette tasarım ekibi tek başına yeterli değildir. Sizin isteklerinizi tasarımcıya doğru şekilde iletecek marka temsilcileri de burada önemli bir rol oynar. Gelin, şimdi, web tasarım ajansları arasından size en uygununu nasıl seçersiniz, bakalım.

1. Web Tasarım Ajansının Portföyüne Bakın

Daha çok müşteri kazanmak ve markanızın imajını ileriye taşımak istiyorsanız, görüşmeyi düşündüğünüz ajansın daha önce ne tür dijital işlere imza attığına bakın. Ajansın çalıştığı isimler, sizin markanızı taşımayı beklediğiniz seviyeye uygun mu? Tasarımlar, sizin estetik algınızla uyuşuyor mu?

2. Web Sitesi Özellikleri Hakkında Bilgi Alın

Başlıklar, bannerlar, haritalar vb. pek çok eklentiler tasarımcılar tarafından web sitenize eklenebilir. Eğer sitenizi baştan sonra özel tasarım olarak yaptıracaksanız, ajansa bu tip eklentileri uygulayıp uygulayamayacaklarını sorun.

3. Bulduğunuz Ajansları Google’da Arayın

Bir ajans Google’da üst sıralarda çıkıyorsa muhtemelen SEO konusunda da uzmanlaşmıştır. SEO’nun sadece içerikle ilgili değil, web sitesinin tasarım ve altyapısıyla da ilgili olduğunu göz önüne alırsanız, karar vermeniz kolaylaşabilir.

4. Soru Sormaktan Çekinmeyin

Web tasarım ajansları profesyonel hizmet veren ticari işletmelerdir. Nasıl ki, siz web sitesi yaparak işletmenize yatırım yapıyorsunuz, ajanslar da bu işle para kazanıyorlar. Dolayısıyla, her konuyu tüm ayrıntılarına kadar sormanız çok önemli. İstediğiniz herhangi bir uygulama ek ücrete mi tabi olacak? Web sitesi yayına alındıktan sonra bakım hizmetleri verilecek mi? Bu gibi soruları ajansınızla kesinlikle konuşmanızı tavsiye ediyoruz.

Doğru web tasarım ajansı seçimi o kadar da zor değil. Google’da bulduğunuz ajanslarla görüşürken yukarıda saydığımız dört ipucunu takip edin ve markanızı büyütecek ajansı hemen bulun.