Google ADS İle Reklamın Gücünden Yararlanın

, , , , , , , , ,

Eski adı ile Google Adwords Google tarafından verilen bir reklam hizmetidir. Google ADS ile web siteniz için arama sonuçlarına ödeme yaparak SERP yerleştirmenize olanak tanınmaktadır. Sıralama organik olarak üst sıralara çıkmak zaman alıcıdır. Nerede olduğunuzu görmeniz ve bunun için doğru adımlar izlemeniz açısından bu ücretli aramadan yararlanabilirsiniz. Arama motoru listelerine reklam vermek için kullanılan bu uygulama aslına bakılırsa giderek organik sonuçlara benzemektedir. Elbette ki sadece Google üzerine bu reklamları yerleştirmiyorsunuz. Bing gibi arama motorlarına Bing Network adı verilen bir reklam ağı bulunmaktadır. Siz de reklamın gücünden yararlanmak, kullanıcı trafiğinizi artırmak için Ankara web tasarım yapan firmamızdan destek alabilirsiniz.

Google ADS’nin Temel İlkeleri

Google tarafından böyle bir uygulama yapılırken öncelikle anahtar kelime seçilmektedir. Bu anahtar kelimelere dayanılarak SERP üzerinde görünecek olan bir reklam oluşturulmaktadır. Pek çok firma tarafından bu noktada bir teklif verilse de Eliz Yazılım olarak sizlere en doğru hizmeti sunuyoruz. Web tasarım firmaları arasında öncü olan firmamız tıklama başına yapılacak olan ödeme gibi detaylar noktasında da sizleri bilgilendirecektir. SERP üzerinde reklamlarınızın ne kadar yüksek oranda göründüğü ile ilgili bir belirleme yapabilmek için Google sıralamasına da dikkat etmek gerekiyor. Reklam sıralamasında;

  • Reklamların ve sitenizin açılışındaki kalite
  • Reklamın karşılaması gereken bir dizi kalite eşitliği
  • Reklam uzantıları ve diğer reklam biçimleri
  • Diğer reklamlar, cihaz türü şeklinde farklı arama bağlamları

Anlaşılacağı üzere reklam sıralaması yüksek olan reklam da Google ADS ile ilk sırada çıkacaktır.

Google ADS Teklif Verme

Web tasarım Ankara firmalarının öncüsü Eliz Yazılım olarak reklamlar noktasında da sizlere destek sağlıyoruz. Bu noktada tıklama başına yapılacak olan bir ödeme miktarı bulunmaktadır. Tıklama başına ödenmesi gereken fiyata ise tıklama başı maliyeti adı verilmektedir. Google ADS için öncelikle bir teklif tutarı belirlenir. Burada otomatik tutarın belirlenmesi sonrası bütçeniz de göz önünde bulundurularak bir teklif tutarı belirlenir. Bu da bütçe dahilinde yüksek bir tıklama oranını beraberinde getirmektedir. Gösterim başına maliyet olarak farklı bir kavram da bulunmakla birlikte SERP üzerinde her 1000 kez arama yapıldığında ödeme yapılan yerdir.

Bu iki yöntemden birini seçerek reklamın gücünden yararlanabilir ve Google sıralamanızı artırabilirsiniz. Bu sayede yapılan alakalı aramalarda siteniz de görünmüş olacaktır.