Subdomain Nedir? Nasıl Oluşturulur?

, , , , , , , ,

Subdomain yani alt alan adı, alan adına ek bir bölüm olarak ifade edilebilir. Ana web sitesinde farklı bölümlerde düzenleme yapmaya ve bu bölümlere kolay bir şekilde ulaşmaya yardımcı olacak şeklinde alt alan adları oluşturulmaktadır. Alt alan adları aynı zamanda internet yaşamının daha kolay olmasına da vesile olmaktadır. Bir web tarayıcısı ya da web site oluşturan olun, alt alanların varlığı için teşekkür etmelisiniz. Alan adı ya da DNS sistemi hayatın daha kolay bir akış içinde olması amacı ile vardır. Web site yapan firmalar arasında öncü konumda olan firmamız Eliz Yazılım etki alanlarının düzenlenmesi amacı ile sitelerde alt alan adı kullanımını önermektedir.

Etki alanı ile alt etki alanlarının düzenlenmesi ve internet ortamında bir hiyerarşi oluşturulması amacı ile DNS mevcuttur. DNS ise etki alan adı sistemi manasına gelmektedir. Bu kurallar alan adlarının adeta sağdan sola şekilde ilerlediğini söylemektedir. Alt dizinler, alt alanlar yani subdomain kullanarak başarı sağlamanın birkaç yolu vardır. Birincil alan adı geri bağlantı kurma imkanı tanır ve yetkinizi artırır. Ayrıca arama motorlarında oluşturulan alt alan adları ise tek tek web site olarak tanınmaktadır. Trafiğinizi artırma noktasında bu alt alan adı aslına sizlere daha fazla şans yaratmaktadır. Ankara web tasarım firması Eliz Yazılım olarak bu kurallara dikkat ediyoruz.

  • Birincil web sitesinin tanımlanması amacı ile e-ticaret sitesi işletilmesi
  • Şirket ya da bir işletme web sitesi için blog oluşturma

Durumları üzerinden konuyu ele alacak olursak, bu iki sayfa yapısı da birbirine paralel olarak çalışmaktadır. Alt dizinlerin kullanılması sureti ile aynı sonuçların elde edilmesi de mümkündür. Ayrıca SEO avantajları yönünden de subdomain kavramının değerlendirilmesi gerekiyor. Özetle bu alt alanlar sitenin alanlarının işlevlerine ve görevlerine göre ayrılmasına yardımcı olmaktadır. Temiz görüntülerinin yanında kurulumlarının kolay olması da avantajları arasında yer almaktadır. CPanel hesabına erişerek alt alanlar seçeneğine tıklayarak bir alan adı belirleyebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir web sitesi türüne göre de alan adı belirlenmesi mümkündür. Detaylı bilgi ve teknik destek için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.