INSTAGRAM’DA MAĞAZA AÇMA PLANI OLANLAR

, , , , , , , , , ,

Son yılların en aktif kullanılan sosyal medya mecralarından olan Instagram, küçük işletmeler için de eşsiz seçenekler sunuyor. Instagram mağaza özelliği ile ürün satışını çok kolay bir şekilde yapabilen markalar, bu sayede bir sosyal medya platformu üzerinden kazanç elde etmiş oluyor. Uygulama üzerinden alışveriş özelliğini etkin hale getirmek içinse işlemlere başlamadan önce hesabın alışveriş için onaylanması gerekiyor.

Hikayede Ürün Öne Çıkarma

Instagram hikayelerinde ürünleri öne çıkarmak için hesabın alışveriş için onaylamadan önce uygulamanın güncel sürümünü kullandığınızdan emin olmanız gerekir. Uygulama üzerinden hedef kitlenizin alışveriş yapabilmesi için bu özelliği etkinleştirmelisiniz. Ürün öne çıkarma özelliğini aktif olarak kullanmak için önce hesabınızı açarak profilinize gitmelisiniz. Alışveriş kurulumunu tamamladıktan sonra Instagram alışveriş özelliğini etkinleştirmelisiniz. Etkinleştirmenin tamamlanabilmesi için profilinizde bulunan uygulama seçeneklerinden işletme sekmesine giriş yaparak alışveriş seçeneğini tercih etmelisiniz. Ardından devam seçeneğini işaretleyerek işletme hesabınıza bağlamak için ürün seçeneğini seçmelisiniz. Hesabınıza bağlayarak hedef kitlenizin alışveriş yapması için kullanacağınız ürün kataloğunu tercih ettikten sonra bitti sekmesini işaretleyip kurulumunuzu tamamlayabilirsiniz.

Instagram Alışveriş Seçeneği Aktif Değilse Ne Yapmalı?

Instagram üzerinden ürün satışı yapmak isteyenlerin en çok karşılaştıkları sorunlardan biri de alışveriş seçeneğini görememeleridir. Eğer profil hesabınızda alışveriş seçeneğini göremiyorsanız muhtemelen onay aşamasındasınızdır. Alışveriş sekmesinin aktifleşmesinden önce Instagram hesabınızı değerlendirmeye alır. Uygun bulunan hesaplar alışveriş için hazır hale gelir. Eğer hesabınız alışveriş için uygun bulunmadıysa ürün kataloğunun doğru bir şekilde eklendiğine emin olmalısınız. Instagram’da butik açmak isteyenler, hesabının bir işletme profili olması gerektiğini unutmamalıdır. Mevcuttaki işletme hesabının veya yeni açacağınız hesabın bir de facebook işletme sayfası olmalıdır. Instagram sayfasına Facebook ürün kataloğu eklemek için Facebook sayfanızla bağlantılı olan bir mağaza açabilirsiniz. Instagram alışverişleri için tercih edilebilecek bir diğer yöntem ise Facebook Business Manager sayfasından bir katalog oluşturmaktır.

Instagram Ürün Etiketleme

Instagram işletme profili üzerinden ticaret yapmak isteyenler paylaştıkları ürünleri etiketleyebilir. Bunun için kullanıcı, işletme hesabına giriş yaptıktan sonra profilinde bulunan üç nokta veya çark simgesine dokunmalıdır. Ardından işletme hesaplarının alt sekmesinde bulunan alışveriş seçeneğini işaretlemelidir. Devam seçeneğini seçtikten sonra kullanılmak istenen katalog seçilmelidir. Kataloğun seçilebilmesi için önceden Facebook üzerinden bir ürün kataloğunun oluşturulması gerektiğini unutmayın. Eğer Instagram işletme hesabınızda alışveriş sekmesini aktif hale getirerek satış yapmak istiyorsanız ürün etiketleme öncesinde kataloğunuzu seçerek bitti seçeneğini işaretlemeniz gereklidir. Katalog seçiminden sonra ürünleri etiketlemeniz mümkün hale gelir. Bu sayede uygulama üzerinden profesyonel bir şekilde satışlarınızı sürdürebilirsiniz.