Marka Bilinirliği Yaratmak İçin Şöhret Pazarlaması Kullanmak

,

Ürününüzü veya hizmetinizi satmak için sosyal medya kanallarını hedeflemek iyi bir fikir. Hatta bunun bir adım ötesine geçip hedef kitlenizi ilgilendiren bloglara ve dergilerin web sitelerine içerik girmeyi de hedeflemelisiniz. Burada dikkat etmeniz gereken önemli nokta sözkonusu web sitelerinin ne kadar zamandır var olduğu ve müşteri kitlenize uygunluğu olmalı. Her ay 10 binden fazla moda blogu açılıyor ama ne yazık ki bunlarından en az 9 bin 900 tanesi kapanmakta ya da yayınını devam ettirmemekte.
Peki markanız için doğru olan platformu nasıl seçeceksiniz? En sağlam yollardan biri Klout.com gibi kişilerin sosyal medyadaki etkilerini araştıran sosyal medya etki ölçüm sitelerinden kontrol etmek. Gerçek trafiğin olduğu online dergileri ve blogları kullanmalısınız. Etrafta ünlü markaların tanıtım günlerine gidip ellerinde promosyon çantaları ile takılan bir çok blogger görebilirsiniz. Bunlardan istenen elbette ki koleksiyon ya da ürünler hakkında yazı yazmaları lakin bu bloggerların çoğunun sadece bir avuç takipçisi olduğunu da unutmayın.
Burada suç çoğunlukla kaliteden çok sayıya önem veren PR şirketlerinin. Blog trafiklerini kontrol etmenin en sağlam yolları ise alexa.com ya da similarweb.com. Bu online araçlar siteleri ziyaretçi trafiklerine göre sıraya koymakta. Yani bir sonraki davetinizde ya da etkinliğinizde markanızı doğru şekilde tanıtacak, ödevini eksiksiz yapan, doğru bloggerları ve online yayınları getiren PR şirketini seçtiğinize emin olun. Ayrıca iyi bloggerların etkinliğinizi, ürününüzü ya koleksiyonunuzu yazmak için sizden ücret talep ettiğine şahit olabilirsiniz çünkü bu onlar için tam zamanlı bir iştir.

SAHTEKARLARA DİKKAT EDİN

Bahsettiğimiz gibi ne yazık ki deneyimimizle sabit bu arenada bir çok sahtekar kol geziyor. Lütfen bahsettiğimiz sosyal medya ve websitesi sıralama araçlarını kullanın. İsterseniz Facebook like’ı, twitter takipçisi, instagram takipçisi, youtube takipçisi ve soundcloud yorumu satın alabilirsiniz. Neyse ki klout.com gibi araçlarla neyin gerçek neyin sahte olduğu olduğunu görebilirsiniz.

DOĞRU YERDEN YARDIM ALIN

Sıfırdan başladığımız bir çok marka ile online arenada nasıl fark yaratılır, marka bilinirliği ve satışları nasıl yapılır deneyimledik. Siz de bu alandaki tecrübemizden yararlanabilir sosyal medya yönetimi ve şöhret pazarlaması için bize başvurabilirsiniz. Bütçenizi doğru yerden yardım almak için planlayın ve sakın unutmayın ucuza iş kapatmak isterken kandırılıyor olabilirsiniz ve bu size daha pahalıya mal olabilir.