Web Tasarım Çeşitleri

,
web-tasarim-cesitleri

Web Tasarım Çeşitleri

 

Web Tasarım Çeşitleri bir web sitesi kurmak, tasarım fikirleri ve maddeleri uygulayan toplama sürecidir. Ayrıca web sitesi düzeni, web sitesi yapısı, kullanıcı arayüzü, navigasyon, renkler, yazı tipi, resim galerisi, düğme stilleri çeşitliliğin ve türlerin içine dâhil edebiliriz.

Bu yazımızda web tasarım düzenini açıklayacağız. Profesyonel bir web tasarımcısı olmanızdan önce tasarımın şartlarını ve araçlarını anlamamız lazım.

Statik Sayfa Düzeni

Web Tasarım Çeşitleri ; Statik Web siteleri düzeninde , mevcut sitelere sabit genişlik kazandırmak ve tarayıcıdaki genişliği değiştirmeyi ya da içeriği statik web sitesinde güncellemeyi olanağı olmadığını söyleyebiliriz. Statik düzenin avantajı kod ışıktır, bu yüzden başka bir web sitesinden daha hızlı yüklenir. Statik web sitelerini 1 sayfadan yüzlerce sayfaya tasarlanabilir. Pc’de yatay kısım küçükse, çubuk ekranı kaydırırsanız  mobil veya tablette gördüğünüzde ekranı istenilen noktalara yakınlaştırabilirsiniz. Maliyet genellikle dinamikten düzenden daha azdır.

Dinamik Web Sitesi Düzeni

Web Tasarım Çeşitleri ; Dinamik Web Sitesi tasarımı, müşterinin tasarımı / geliştirme ihtiyaçlarına bağlı olarak basit veya karmaşık olabilir. Genellikle Basit Dinamik Web Sitesi Tasarımları için, yalnızca Hosting / Domain yıllık ücretleri alınır. Tasarım ve geliştirme için yaratıcılığınızla JavaScript, .net, .php, açık kaynak, jquery vb. Gibi dinamik web siteleri oluşturabilirsiniz. CMS yardımıyla içerik eklemek ve yönetmek kolaydır.

Sabit tasarım Düzeni

Web Tasarım Çeşitleri ; Sabit bir web sitesi tasarım düzeninde sabit genişlikli  kaplama vardır ve içindeki bileşen parçaları her bir yüzde genişliğine veya sabit genişliğe sahiptir. Bir ekrandaki tarayıcı dağıldığında veya azaldığında, görüntüler ve metin ekranda birlikte görünmeyebilir. Çoğu web sitesi kullanıcısının, sabit tasarım düzeninde 1024 × 768 çözünürlükte veya daha yüksek çözünürlükte gözüktüğü varsayılmaktadır.

Duyarlı tasarım Düzeni

Web Tasarım Çeşitleri ; Bu yaklaşım, farklı cihazlardaki web sitelerini, okunması ve gezinmesini  formlarda göstererek web sitesi sunumunu kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Bir siteyi neyin yanıt verdiğini ve bazı yaygın duyarlı tasarım kalıplarının farklı cihazlarda nasıl çalıştığını keşfedilebilir. Duyarlı tasarım kullanılarak oluşturulan web siteleri, tarayıcı genişledikçe veya önceden belirlenen boyutlara indirildikçe farklı içerikleri görüntülemek için tasarlanmıştır.

Esnek tasarım düzeni

Web Tasarım Çeşitleri ; Tarayıcıyı yeniden boyutlandırırken, sayfadaki içerik genişlediğinde tarayıcının genişliğini doldurmak için yayılır, bu nedenle sıvı tasarım genişletilmiş veya büzülmüş gibi görünecektir. Tüm web sitesinin farklı tarayıcılarda iyi çalışmasına yardımcı olurken aynı zamanda farklı ekran çözünürlüklerine sığdırmak için videolara, içeriklere ve görüntülere çoklu genişliklerin ayarlanması tasarımcılara hitap ediyor.

Web Tasarım Çeşitleri hakkında daha detaylı bilgi almak ister misiniz? Eliz Yazılım yılları aşkın tecrübesiyle güncel ve özgün tasarımlarla sizlere hizmet vermeye devam ediyor. Daha fazla beklemeden bizimle iletişime geçin.