WEB SİTESİ KURMAK İÇİN GEREKLİ DONATILAR NELERDİR?

, , , , , , , ,

Mesleki olarak web sitesi kurmak istiyor ancak işe nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız web sitesi tasarımı hizmeti veren ajanslardan destek alabilirsiniz. Bu süreç, dışarıdan her ne kadar basit gibi görünse de oldukça karmaşık ve zahmetli bir süreçtir. Sitenin yapısı, oluşum sürecini doğrudan etkiler. Web denizinde kaybolmamak isteyenlerin belli başlı donatılar hakkında bilgi sahibi olması gereklidir. Bu nedenle eğer siz de web sitesi kurmak istiyorsanız işe temel bilgisayar okuryazarlığından başlamalısınız.

Web Sitesi Kurarken Bunlara Dikkat

Web sitesi kurulumu yapmadan önce temel bilgisayar okuryazarlığına sahip olmanız oldukça önemlidir. Örneğin; internet tarayıcısının etkin bir şekilde kullanılması veya Word üzerinden metin düzenlemek gibi temel becerilere sahip olmadan site kurulumunu aklınızdan dahi geçirmeyin!Ardından temel HTML, CSS, JavaScript bilgisine sahip olmanız gerekir. HTML web sayfalarının oluşturulması için gerekli olan bu bilgiler, sayfalara biçimlendirme ve renk sağlamak için olmazsa olmazlar arasındadır. Betik dili olarak lanse edilen temel bilgilerden sonra domain olarak adlandırılan alan adının alınması gereklidir. İnternet kullanıcılarının arama motorlarında hangi isimle arama yaptığında sizi bulacağını belirleyen alan adının kısa ve akılda kalıcı olması önemlidir. Eğer web sitesi tasarımı yapan bir ajansta çalışmak istiyorsanız bu bilgileri göz ardı etmemeniz gereklidir.

Hosting Hizmetlerini Göz Ardı Etmeyin

Site sayfasını kurdunuz, alan adı da aldınız diyelim. Bir sonraki aşama, hosting olarak adlandırılan barındırma hizmetleri olacaktır. Bu noktada alan adını adres, hosting hizmetini de apartman dairesi olarak düşünebilirsiniz. Bu aşamaları geçtikten sonra sıra içerik yönetimine gelir. CMS olarak adlandırılan içerik yönetimi, her şeyi sıfırdan öğrenmek istemeyen amatör web sitesi tasarımı yapan ve site kurmak isteyen kullanıcılar için bir kurtarıcı görevi görür. Bu sistemde kodlar arasında boğulmadan, bilgisayarda yazı yazıyormuş gibi web sitenizi hazırlayıp gerekli revizeleri gerçekleştirebilirsiniz. Ardından FileZilla ve WinSCP gibi FTP istemcilerine ihtiyacınız olacaktır. Bu programlar, web sayfalarınızın düzenlenmesi ve PC’de bulunan dosyaların siteye eklenmesi için hostinginize bağlanmanıza olanak tanır. Son aşama olarak da resim düzenleme yazılımı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz programlar veya ücretli olarak hizmet veren PhotoShop uygulamaları ile işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.