WEB SİTESİ TASARLARKEN RENKLERE DİKKAT EDİN

, , , , , , , , ,

Renklerin hayatımızda önemli bir yeri vardır ve her renk bilinçaltımıza belirli bir mesaj verir. Örneğin; mavi renk, güvenilirliğin ve şeffaflığın sembolüdür. Bu nedenle bankalar genellikle kurumsal renklerinde mavi tonlarını tercih eder. Kırmızı, gücü ve hızı temsil eder. Böylece itfaiyelerin neden kırmızı renkte olduğu hakkında bir bağlantı kurabilirsiniz! Kahverengi bilinçaltına hızlı hareket etmesini söyler. Fast food restoranlarının masalarında neden sizce kahve tonları hakim? Yoksa fark edilmeden renkler sayesinde yönlendiriliyor muyuz? Aslında bizim tercihimiz gibi görünen şeyler tamamen bilinçaltımızın yönlendirmeleriyle gerçekleşen bir şey mi?

Web Sitesi Tasarımında Renklerin Önemi

Hayatın her alanında oluğu gibi web sitesi tasarımı için de renklerin önemi büyüktür. Potansiyel müşterilerin gerçek müşterilere dönüşmesi için web sitelerinde renklerin doğru bir şekilde belirlenmesi gereklidir. Marka bilinirliğini arttırmak ve akılda kalıcılık sağlamak için renk paletini doğru bir şekilde biçimlendirmelisiniz. Bir web sitesi tasarımında bulunuyorsanız renk seçimi için bazı unsurlara dikkat etmelisiniz. Ziyaretçilerinizi ikna etmeye yönelik renkleri seçerek bilinçaltlarına vermek istediğiniz mesajı iletebilirsiniz. Dijitalde kırmızı ve mavi tonları göz yorgunluğuna sebebiyet verebilir. Bu nedenle web sitesi tasarımı yapmadan önce renk tonlarının kullanım oranlarını ideal bir şekilde dengelemelisiniz.

Web Sitesi Tasarımında Kontrast Oluşturmak Önemli

Web sitelerinde göz yormadan ziyaretçi çekmek için kombinasyonları iyi bir şekilde yapmalısınız. Beyaz arka plan üzerine oturtulan siyah zeminler, siyah, koyu mavi ve gri gibi diğer arka planlar ile hem özgün hem de göz dostu seçenekler sunar. Bir web sitesi tasarımı yapılırken genel hatlarıyla en fazla 3 adet ana renk seçmelisiniz. Kullanacağınız her bir ek renk hedef kitlenizin kafasının karışmasına sebebiyet verecektir. Site tasarımı yaparken renklerin doğru kullanımı, ziyaretçilerin site üzerinde uzun süre kalmalarına yardımcı olacak önemli etkenlerden biridir. Siz de web sitesi hazırlarken renklerin dilini iyi bir şekilde bilmeli ve kullanım oranlarını dengelemelisiniz. Aksi takdirde ziyaretçilerin siteden kısa sürede çıkmasına sebebiyet verebilirsiniz. Renk seçiminde marka sektörünün izin verdiği ölçüde tercihlerinizi yaparak bütünlük sağlayabilirsiniz.