Sosyal Medya Hizmeti

,

Sosyal medya hizmeti işletmelerin sosyal medyanın gücünden faydalanması ve mesajlarını hedef kitlelerine ulaştırması için hayati önem taşıyor. Dijital pazarlama, halkla ilişkiler ve marka iletişimi alanlarında çalışan ajanslar, işletmelerin bu ihtiyaçlarına cevap vermek için uzman ekiplerle çalışıyor.

Sosyal medya hizmeti genelde haftada birkaç paylaşım yapmaktan ibaret görülse de aslında çok daha kapsamlı bir hizmettir. İşletmenin ihtiyaçlarını doğru belirlemek ve buna göre bir takvim oluşturmak gerekir. Bazı markalar için günde 1 – 2 paylaşım gerekirken bazıları için haftada 2 – 3 paylaşım ve Instagram story paylaşımları gerekebilir. Bunlar, markanın sektörüne göre değişkenlik gösterir.

Sosyal Medya Hizmeti Neleri İçerir?

Sosyal medya hizmeti kampanya yaratmak ve topluluk yönetimi, danışmanlık hizmetleri, araştırma ve analiz süreçleri, içerik yayımlama gibi pek çok alana yayılan, geniş kapsamlı bir hizmetler bütünü olarak düşünülmelidir.

Sosyal medyada ön plana çıkmak, bundan 5 sene öncesine göre çok daha zordur. Yüksek rekabet koşullarında fark yaratacak mesajı oluşturmak ve ilgili kitleye ulaştırmak için farklı kanallardan insanlara ulaşmaya çalışmak gerekmektedir. Peki, bunu yapmak için nelere dikkat etmek gerekir? Gelin, birlikte 3 önemli konuya göz atalım.

Sosyal Medya Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Kanala özel sosyal medya hizmetleri

Marka için en uygun sosyal medya platformu hangisi? YouTube, Facebook, Instagram… Bunların arasından birini ya da birkaçını seçmek gerekir. Eğer aynı anda birkaç platforma birden içerik üretilecekse aynı içeriği teknik açıdan değil içerik açısından da uyarlamak gerekir. Yani, temelde aynı mesajı veren ama o sosyal medya platformuna uygun bir şekilde bu mesajı ileten içerikler oluşturulmalıdır.

2. Stratejik planlama

Sosyal medya için sağlam bir stratejiye sahip olmak önemlidir. Çoğu küçük marka, hedefleri veya belirli bir sosyal medya ağını seçme nedeni hakkında çok fazla düşünmeden içerik üretmeye başlama hatasına düşer.

Stratejik planlama aşamasında, marka için hangi tür içeriklerin daha verimli olacağını iyi analiz etmek ve bu analizi geleceğe yönelik bir projeksiyon şeklinde planlamak gerekir.

3. İçerik oluşturma

İçerik oluşturma aşaması, markanın dilini oluşturma aşamasıdır. Yapılan ön araştırmaların sonucu burada vücut bulur. Uzman bir metin yazarı tarafından hazırlanmış içerikler, profesyonel bir grafik tasarımcı tarafından uygulanır. Bu uygulamalar sabit görsel, video, GIF ya da platformlara özgü (Reels vb.) formatlara sahip olabilir.

Sosyal medya hizmeti kapsamında olmasa da markanın web sitesi için düzenli SEO uyumlu makaleler yayımlamak da faydalı olacaktır.