Dijital Pazarlama Ajansı Nedir?

,

Dijital pazarlama ajansı işiniz için değerli bir ortak olabilir. Hatta, sizin henüz yapabileceğinizi fark etmediğiniz şeyleri ortaya çıkarmaya yardımcı olabilir. Satış ve pazarlama olanaklarınızı genişleterek daha fazla müşteri çekmenizi sağlayabilir.

Peki, bir dijital pazarlama ajansı ile çalışmak neden önemli? Şu veriye bir göz atalım: Müşterilerin yüzde 81’i bir satın alma kararı vermeden önce çevrimiçi araştırma yapıyor. Bu da müşterilere faydalı içerik sunan dijital varlıkları geliştirmenin zorunluluğunu açıkça gösteriyor. Bir dijital pazarlama ajansıyla bu hedef çok daha kolay tutturulabilir.

Dijital Pazarlama Ajansı Hangi Hizmetleri Verir?

Dijital pazarlama ajansı geniş bir kanal yelpazesinde online olarak müşterileri hedeflemeyi, onlara ulaşmayı ve onlarla doğru ilişkiler kurmayı amaçlar. Bu sayede, hepsini belirli bir ürün veya hizmeti satın alacak kişilere dönüştürür. Dijital pazarlamanın sonuçları çarpıcıdır. Sadece blog yazmak, markaların hiç blog sayfası olmayanlarıyla kıyaslandığında %67 daha fazla potansiyel müşteri getirir. SEO çalışmalarının dönüşüm oranı yaklaşık %15’tir.

Dijital pazarlama ajansları aşağıdaki hizmetleri verir:

  • İçerik pazarlama
  • SEO
  • Video pazarlama
  • Mobil pazarlama
  • Online reklamcılık
  • E-posta pazarlama
  • Sosyal medya pazarlama

Bu pazarlama kanallarının hepsi, bir işletmenin satış hedeflerine ulaşmasına yardımcı olan taktik ve stratejileri içerir. Bu kanalların tamamını, birbirini tamamlayan araçlar olarak düşünmek ve kullanmak gerekir.

Dijital Pazarlama Ajansı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dijital pazarlamaya yeni başlayan biri için ajans seçmek zor olabilir. Bazı ajanslar belirli bir endüstri veya hizmette uzmanlaşırken, bazıları geniş bir hizmet yelpazesine sahiptir. İşletmeler için doğru kararı vermenin anahtarı, pazarlama hedeflerini ve buna ayırılacak bütçeyi belirlemektir.

Doğru ajansla çalışmak için şunlara dikkat edilmelidir:

  • Geçmiş müşterilerin listesi ve iyi bir portföy: Seçilecek ajansın potansiyelini ölçmek için daha önce kimlerle çalıştıklarına bakmak iyi bir yöntemdir. Web sitesinde referanslarını paylaşan bir ajans, yaptığı işle gurur duyuyordur ve güven verici olabilir.
  • Deneyimli ve uzman ekip: İstediğiniz hizmet ne olursa olsun, ajansın doğru ekip üyelerine sahip olması önemlidir. Markanızı işinin ehli kişilere emanet etmek istersiniz. Web sitesinde ekip üyelerini göremiyorsanız LinkedIn’de arayarak fikir sahibi olabilirsiniz.
  • İyi tasarlanmış bir web sitesi: Web sitesi, dijital pazarlamanın çekirdeği gibidir. İyi bir dijital pazarlama ajansının, iyi bir web sitesine sahip olması gerekir. Bu nedenle, çalışmayı düşündüğünüz ajansın web sitesine bakmayı ihmal etmeyin.