Neden Responsive Site?

, ,

Bir çok şirket responsive yani ekranın boyutuna göre duyarlı tasarımı Google tarafından önerildiği için kullanmakta. Google’ın algoritması yüzünden responsive siteler daha çok göze batmakta. İşte Google’ın neden responsive sevdiğine dair bir kaç sebep;

Tek url ile kullanıcılarla paylaşmak daha kolay kılıyor!

Google kullanıcılarına en iyi arama motoru olduğunu kanıtlamak istiyor. Önemli bir nokta bu konuda paylaştığı sitelerin gerektiği kadar güzel olması.

Bu ayrıca işiniz içinde iyi. Ne kadar fazla müşteriyle paylaşılırsa o kadar çok satış trafiğine sahip olacaksınız.

Mobil sitelerde genel hataların riskini azaltıyor!

Ekranın içine sığmama, yavaş açılmak hatta hiç açılmama gibi problemler olabiliyor. Mobil sitelerde çıkan bu problemler responsive tasarımla ortadan kalkmakta. Sektörünüzde müşteri kaybetmekten daha çok uzakta oluryorsunuz bu sayede.

Herhangi bir yönlendirmeye gerek kalmıyor.

Sitenizin girdiğiniz cihaza göre başka urllere yönlendirmiyor bu sayede siteniz daha hızlı açılıyor ve Google arama motoru için ekstra avantaj sağlıyor.

Googlebot sitenizdeyken kaynaklarınızın tasarruf etmesi sağlanıyor!

Ve sonunda, Google responsive tasarımı seviyor çünkü sitenizi gezerken ve indekslerken daha az kaynak çekiyor. Eğer web siteniz tek bir url’ye sahipse, Googlebot sadece tek bir iş yapmak zorunda kalıyor. Eğer masaüstü ve mobil url’leri varsa o zaman o kadar kolay olmuyor.

Yani, responsive tasarımı kullanmamızın genel nedeni sitenizi sayfa sıralamasında daha üstte görmek istemeniz. Eğer Google’da önde çıkmak istiyorsanız ve kullanıcıların iyi bir performans almasını sağlamak istiyorsanız responsive tasarımı yaptırmanız gerekiyor.