Web Yazılım

, ,
web yazilim

Web Yazılım, belirli bir amaç doğrultusunda belirli ilkelerin rehberliğinde fikir toplamak ve bunları estetik olarak düzenlemek ve uygulamaktır. Web Yazılım, içeriği elektronik web sayfalarında sunma niyetiyle, internet üzerinden bir web tarayıcısı yardımıyla kullanıcıların erişebileceği bir yaratım sürecidir. Eliz Yazılım olarak bu süreci sizlerle birlikte geçiyoruz ve sizlere Türkiye’nin en iyi yazılım, web tasarım, seo, grafik tasarım hizmetlerini veriyoruz. Tek yapmanız gereken hemen bizimle iletişime geçmek. Web Yazılım hizmetlerimiz ve süreci hakkında daha detaylı bilgi almak için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Web Yazılım Öğeleri

Düzen: Grafikler, reklamlar ve metinler bu şekilde düzenlenir. Bu öğeler web dünyasında kilit bir görev görmektedir. Kullanıcıların aradıkları bilgiyi bir bakışta bulmalarına yardımcı olmaktadır. Bu, tasarımın dengesini, tutarlılığını ve bütünlüğünü korumayı içerir.

Renk: Renklerin seçimi ve amacı müşteriye bağlıdır; web-güvenli renkleri kullanarak tasarımınız, bir kişinin şahsını veya bir organizasyonun markasını taşıyan basit siyah-beyazdan çok daha renkli tasarıma dönüşebilir.

Grafikler: Grafikler, web tasarımını zenginleştiren logolar, fotoğraflar, küçük resim veya simgeler içerebilir. Kullanıcı dostu olmak için, web sayfasının rengi ve içeriği üzerinde çalışırken dikkatli olunmalıdır. Bunları sıkışık hale getirmek veya kontrolsüz olarak yüklemek sitenizin açılma hızında yavaşlamalara sebep olabilir. Bu nedenle grafiklerin uygun bir şekilde yerleştirilmesi gerekir.

Yazı Tipleri: Çeşitli yazı tiplerinin kullanılması bir web sitesi tasarımını geliştirebilir. Çoğu web tarayıcısı, yalnızca “web-güvenli fontlar” olarak bilinen belirli sayıda yazı tipini okuyabilir, bu nedenle tasarımcı genellikle bu yaygın kabul gören yazı tipleriyle çalışır.

İçerik: İçerik ve tasarım, görseller ve metinler aracılığıyla sitenin popülerliğini arttırmak için birlikte kullanılabilir. Yazılı metin her zaman konuyla alakalı ve kullanışlı olmalıdır. İçerik, arama motorları için optimize edilmeli ve alakalı anahtar kelimeler içeren uygun uzunlukta makaleler şeklinde olmalıdır.

Kullanıcı Dostu Web Tasarımı

Gezinme: Web tasarımındaki site mimarisi, menüler ve diğer gezinme araçları, kullanıcıların tarama ve arama biçimini dikkate alarak oluşturulmalıdır. Hedef, kullanıcının ihtiyaç duydukları bilgileri verimli bir şekilde bulmalarını kolaylaştırarak kullanıcıya yardımcı olmak site puanlaması açısından önemli bir faktördür.

Multimedya: Tasarım ile ilgili video ve ses gibi içerikler, kullanıcıları bilgiye kolaylıkla ve hızlı bir şekilde ulaştırarak konuyu yine hızlı bir biçimde kavrayarak anlamalarını sağlayabilir. Bu, ziyaretçileri web sayfasında daha fazla vakit geçirmeye teşvik edebilir.

Uyumluluk: Web sayfasını, farklı tarayıcılarda ve işletim sistemlerinde eşit derecede performans göstermesi ve görünürlüğünü artırmak temeline dayanarak tasarlayın.

Teknoloji: Teknolojideki ilerlemeler, tasarımcılara hareket ve yenilik ekleme özgürlüğü vererek, her zaman taze, dinamik ve profesyonel bir web tasarımı sağlar.

Etkileşimli: Tasarımda yorum kutuları ve anketler ekleyerek etkin kullanıcı katılımını artırın. Kullanıcıları e-posta formları ve bülten kayıtlarıyla müşterilere dönüştürebilirsiniz.