E-TİCARETE ATILMAK İSTEYENLER ÖDEMELERİNİ NASIL ALACAK?

, , , , , , , ,

E-ticaret sitesi kurdurmak isteyenlerin en çok merak ettikleri soruların başında ödemelerin nasıl alınacağı gelir. Kullanıcılar e-ticaret sitesine girecek, beğendiği ürün veya hizmeti sepetine ekleyecek ve son olarak da ödeme kısmına gelerek alışverişini tamamlayacak ama bu nasıl olacak? Eğer ilk kez bir e-ticaret sitesi kurduruyorsanız tercihinizi sanal postan yana kullanabilirsiniz. Sanal pos kullanan alışveriş sitelerinin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.

Web Sayfasına Sanal Pos Kurulumu

E-ticaret sitesi olarak işlev gören web sayfası markalarında sanal posu kullanarak birçok avantaj elde ediyor. Kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kartlar dünyanın birçok yerine kullanıldığı için firmalar genellikle bu ödeme yöntemini tercih ediyor. Dolandırıcılığa karşı korunmayı da sağlayan bu sistemde kişinin ödemesini online olarak tamamlamasının ardından sipariş başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olur. E-ticaret sitesinin yönetiminde bulunan yetkililere verilen sipariş, ödeme durumu ve ürünler hakkındaki diğer detaylar iletilir. Tüm işlemler dijital ortamda gerçekleştiği için zamandan ve kağıt israfından da kurtulmak mümkündür.

Web Sayfasından Ödeme Almak

Ürünlerini veya hizmetlerini internet üzerinden satmak için e-ticaret özelliği olan web sayfası satışı yapan kişi veya kuruluşlar, çevrimiçi ödeme yöntemleri ile işlemlerin çok daha güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanırlar. Bir ürün kataloğunun çok ötesinde, insanların beğendikleri ürünleri anında satın alarak Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar istedikleri ürüne sahip olmalarını sağlayan bu sistemde sanal pos ve diğer ödeme kanalları sayesinde zaman ve efor kaybetmeden işlemlerin gerçekleşmesi sağlanıyor.

Web Sayfasında Farklı Ödeme Seçenekleri

Bir e-ticaret sitesi kurdurmak istiyorsanız web sayfası için çoklu ödeme yöntemlerini gündeme getirmelisiniz. Tek bir ödeme yöntemi kullanmak demek, söz konusu ödeme yöntemini kullanmayan diğer insanların potansiyel müşteri kriterinden çıkması, yani müşteriyi kaçırmanız demektir. Bu nedenle müşteriler kredi kartı, banka kartı, EFT, havale, kapıda ödeme, ön ödeme gibi farklı ödeme yöntemleri konusunda mümkün olduğunca sınırlandırılmamalıdır. Hizmet sağlayıcı tarafından web sitenize veya platformunuza sunulan bilgiler sayesinde siz uyusanız bile 24 saat açık olan bir web sitesine sahip olmuş olacaksınız.