2021’İN EN POPÜLER SOSYAL MEDYA UYGULAMALARI

, , , , ,

2020, sosyal medya uygulamalarında altın çağın yaşandığı bir yıl oldu. 2021 de bu çağın devamı niteliğinde. Pandemi döneminde internet kullanımının artması, tüketicilerin sosyal medya uygulamalarına çok daha hızlı bir şekilde yoğunlaşmasını sağladı. Sosyal medya danışmanlığı mesleğinin son derece popüler olmasını sağlayan bu sistemde android ve ios uygulamaları için birçok güncellemeler yapıldı.

Facebook ve Twitter Popülerliğini Koruyor

2021 yılına hızlı bir giriş yapan Facebook’un iki milyarı aşan kullanıcı sayısı vardır. Bu uygulama üzerinden mesajlaşma, arkadaşlara oyun oynama, durum paylaşımı, fotoğraf ve video paylaşımı gibi eylemler gerçekleştirilebilir. Facebook’un yanı sıra tercih edilen Twitter, fikir paylaşımına öncülük ediyor. Günümüzde birçok işletme, bu iki sosyal medya mecrası üzerinden sosyal medya danışmanlığı alarak markasının değerini artırma fırsatı buluyor. Fikir paylaşımı, etiketleme, fotoğraf ve video paylaşımı gibi eylemlerin gerçekleştirildiği Twitter, bu yıl da popülerliğini artırarak sosyal medya danışmanlığı konusu olmaya devam ediyor.

Medium Üzerinden Bloglarınızı Paylaşın

Kullanıcılarının blog paylaşımı yapabildiği bir sosyal medya sitesi olan Medium, nitelikli içerikleriyle hedef kitlesine nokta atışı sağlıyor. Her blog için bir okunma süresinin belirlendiği bu sistemde kullanıcılar bilgi alışverişinde bulunabiliyor. İş dünyasının tercihi ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da LinkedIn oluyor. İşçi ve işveren arasındaki iletişimi olanaklı kılan LinkedIn, sosyal medya danışmanlığı firmalarının ana teması olmaya devam ediyor. 2021 yılının en popüler uygulamalarından bir diğeri ise Youtube’dur. Dünyanın en çok kullanılan video uygulaması olan YouTube, videoların izlenebildiği bir sosyal medya platformudur.

Instagram’ı Anmadan Olmaz

Bu yılın en popüler uygulamaları arasında liderliği üstlenenlerden bir diğeri ise Instagram’dır. Daha çok görsel ağırlıklı olan bu uygulama, işletmeler için Facebook’ta olduğu gibi alışveriş imkanı sunuyor. Sektörde rağbet gören diğer uygulamalarsa Pinterest, Tumblr, Snapchat olarak görülüyor. Sadece bireysel kullanıcılar için değil, aynı zamanda işletmeler için de son derece önemli olan sosyal medya uygulamaları işletmelerin satış yapmasına ve marka bilinirliğini artırmasına olanak sağlıyor. Her sektörden firmanın tercih edebileceği sosyal medya uygulamaları, firmanın niteliğine göre farklı kanallarda optimize ediliyor. Markasının dijital dünyada iyi bir şekilde yönetilmesini isteyenler sosyal medya danışmanlığı hizmetlerinden faydalanıyor.