INSTAGRAM İÇİN DOĞRU HASHTAG KULLANIMI

, , , , , , ,

Milyarlarca insanın favori uygulaması olan Instagram’da doğru hashtag kullanımı oldukça önemlidir. Profili gizli olmayan kullanıcılar için etkili olan hashtag kullanımı için sayfanızı profesyonel bir sosyal medya danışmanlığı firmasından destek alabilirsiniz. Diyez işareti ile birlikte kullanılan etiketler, paylaşımlarınızın daha da anlamlandırılmasına olanak sağlar. # simgesi ile kullanılan etiketler, gönderilerinizin çok daha geniş bir hedef kitleye erişmesine yardımcı olur. Sosyal medya danışmanlığı yapan firmalardan profesyonel destek alarak Instagram hesabınızın etkileşiminin artmasını sağlayabilirsiniz. Tek bir hashtag kullanımı bile sayfanızın hedeflediğiniz noktaya ulaşmasına katkıda bulunur.

Instagram İçeriklere Önem Veriyor

Dünya çapında ve yakınınızda neler olduğunu eş zamanlı olarak görebileceğiniz hashtagleri en fazla 30 adet kullanabilirsiniz. Instagram, 30’dan fazla hashtag kullanımına izin vermez. Bunun yanı sıra, daha fazla hashtag kullanmak gönderinizin daha çok kişiye ulaşacağı anlamına gelmediğini bilmelisiniz. Paylaşımın konusu ile alakalı olan etiketleri yaparak ulaşmak istediğiniz hedef kitleye nokta atışı yapabilirsiniz.  Konuyla ilgili bir sosyal medya danışmanlığı firmasından destek almak istemiyorsanız, paylaşım yaptığınız sektörle ilgili kanaat önderi olan markaları incelemelisiniz. Sektördeki lider markaların hashtaglerini referans almanız paylaştığınız fotoğraf veya videonun çok daha fazla kişiye ulaşmasına olanak verir.

Hashtagler Nasıl Eklenir?

Sosyal medya danışmanlığı hizmeti veren firmalardan destek alabileceğiniz hashtagleri kendiniz girmek istiyorsanız klavyenizden diyez # tuşuna basıp metni girmeniz yeterlidir. Hashtaglerde iki veya daha fazla kelimelik bir söz dizisi kullanmak istiyorsanız kelimeler arasında herhangi bir boşluk bırakmamanız gereklidir. Etiketler arasında boşluk bırakmak zorunda değilsiniz ancak görüntü bakımından estetiği yakalamak adına etiketler arasında boşluk bırakabilirsiniz. Hashtag kullandıktan sonra etiketiniz herkesin ulaşabileceği kütüphaneye dahil edilir. Etiketlerinizin bulunduğu gönderiyi herkesin görebilmesi için hesabınızın gizli olmamasına özen göstermelisiniz.

 Hashtag Kullanımında Profesyonel Destek Alın

İyi bir sosyal medya kullanıcısı olabilirsiniz ancak sosyal medya danışmanlığı firmalarından destek almak hedeflerinize çok daha kısa bir süre içerisinde ulaşmanızı sağlar. Sadece hashtag konusunda değil, aynı zamanda tasarım, mesajların yanıtlanması, sponsorlu gönderilerin yayınlanması, etkileşim saatlerinin belirlenmesi gibi konularda da yönlendirici olan sosyal medya danışmanlığı firmaları, özellikle işletmeler için son derece avantajlı şartlar oluşturur.