E-TİCARET SİTELERİNİN OLMAZSA OLMAZLARI

, , , , , , , , , , ,

Günümüzde küçük büyük birçok firmanın bir e-ticaret sitesi vardır. E-ticaret siteleri, firmaları bulundukları fiziki mekandan çıkararak uluslararası alana açılmalarını sağlar. Nitelikli bir e-ticaret sitesinin reklamlar ve SEO çalışmalarıyla desteklenmesi, sitenin daha fazla tıklanmasına ve organik olarak arama motorlarında yükselmesine yardımcı olur. Dijital dünyada yükselmek isteyen firmalar, web sitesi tasarımı hizmetinin de bulunduğu yazılım firmalarından destek alarak yükselirken bir profesyonelden destek alırlar. Yazılım firmalarınca sunulan hizmetlerde, e-ticaret sitesi oluşturulurken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

E-Ticaret Sitesinde Arama Çubuğunun Önemi

Dijital dünyada her şey zaman ile ölçülür. Bu nedenle tüketiciler, aradıkları ürünü kolayca bulmak isterler. Bunun için de web sitesi tasarımı yapılırken mutlaka sitenin görünür bir bölümüne arama çubuğu eklenir. Tüketici, bulmak istediği ürünü arama çubuğuna yazarak kolayca ulaşabilmelidir. Bu çubuk, genellikle sitenin üst bölümünde ortaya hizalanmış şekilde bulunur. Web sitesi yaptırmak isteyenlerin, e-ticaret sitelerinin mobil uyumlu olup olmadığına da özen göstermesi gereklidir. Telefon veya tabletlerde arama çubuğunun yok olması veya anlamsız bir yere kayması potansiyel müşterilerin kaçırılması anlamına gelebilir. Çünkü; günümüzde birçok kullanıcı alışveriş tercihlerini mobil cihazlar yardımıyla gerçekleştiriyor.

Ürünler Kategori Bazlı Olarak Ayrılmalı

E-ticaret sitelerinde ürünlerin kategori bazında ayrılması da tüketicilerin aradıklarını kolayca bulmalarını sağlayacaktır. Örneğin; bir giyim mağazasının e-ticaret sitesinde ürünler erkek, kadın, çocuk, iç giyim gibi farklı kategorilerde sunulmalıdır. Bu şekilde bekar bir kişi çocuk giysilerinin arasından kendine özel bir seçenek bulmak için zaman kaybetmek durumunda kalmaz. Ana kategoriler de kendi içlerinde alt giyim, üst giyim, dış gibi alt sekmelere ayrılmalıdır. Bir e-ticaret sitesi yaptırmak istiyor ve işe nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız web sitesi tasarımı hizmetleri ile yazılım hizmetlerinin bir arada verildiği şirketleri tercih ederek önerilerine kulak verebilirsiniz.

Hızlı İncele ve Üye Olmadan Satın Al Seçeneği

Dijital dünyada hızın ne kadar önemli olduğundan yukarıda bahsetmiştik. E-ticaret sitelerinde önemli olan bir başka konu ise insanları satın almaya yönlendirecek küçük ayrıntılardır. İnsanların ürün üzerine tıklayarak detaylı incelemesinin yanı sıra ürünü hızlıca inceleyip direkt olarak sepetine ekleyebileceği eklentilerin de bulunması önemlidir. Bu sayede zaman kısıtlaması olanlar veya ürünleri uzun uzadıya incelemek istemeyenler için büyük bir kolaylık sağlamış olacaksınız. Bu ve bunun gibi birçok ayrıntı için web sitesi tasarımı hizmetlerinin de verildiği yazılım firmalarını tercih edebilirsiniz.