TİKTOK’A RAKİP GELEN REELS VİDEOLARI

, , , , , , , , , , , , ,

Facebook’un TikTok rakibine yönelik yayınladığı Reels, hızla ivme kazanmaya devam ediyor. Instagram Reels; adından da anlaşılacağı gibi, aslında Instagram’da kendi başına bir uygulama olmadan yaşayan bir özelliktir. Reels, ilk bakışta  TikTok’a son derece benziyor ve bunu hissettiriyor. Bu mecrada da kullanıcı adı, altyazı ve ses parçası sol altta görüntüleniyor ve videolar arasında gezinme şekliniz de TikTok ile aynı olarak tasarlanıyor.

TikTok’u Kullananlar Reels’e Kolay Alışıyor

Reels oluşturmak, TikTok’u kullanan herkese aşina geliyor. Web sitesi tasarımı yapan firmalarda görev alan sosyal medya uzmanlarının da belirttiği gibi bu mecrada videolarınızı hızlandırabilir, yavaşlatabilir, efektler ve müzik ekleyebilirsiniz. TikTok’un önemli bir unsuru olan kendi videonuzu oluşturmak için başka birinin gerçek sesini de kullanabilirsiniz. TikTok’a benzeyen özellikleri Instagram’ın kullanıcı kitlesine tanıtan Facebook, iki uygulama arasında bazı farklılıkları da ortaya çıkardı. Sosyal medyanın daha önce hiç olmadığı kadar önemli hale geldiği bugünlerde mecraların popüler özelliklerini bünyesine entegre eden, gelişen ve değişen markalar kazansa da Web sitesi tasarımı yapan firmalarda çalışan sosyal medya uzmanlarına göre sonradan entegre edilen sistemler orijinallerinin yerini tutmaz ancak bu durum güncel kalmaz için de olmazsa olmazlar arasındadır.

TikTok ile Reels Videoları Arasındaki Fark

Reels’te videolar şimdilik 15 saniye ile sınırlıdır, TikTok videoları ise 15 saniyelik dört videoyu bir araya getirdiğinizde 60 saniyeye kadar çıkabilir. TikTok ayrıca, fotoğraf slayt gösterileri oluşturmanıza izin veren şablonlar ve videonuza metin eklemek için uyarı vererek uygulamayı kullanmaya yeni başlayanlar için tasarlanmış birkaç özelliğe sahiptir. Web sitesi tasarımı yapan firmalarda görev alan sosyal medya uzmanlarına göre Reels ile TikTok karşılaştırıldığında kazanan TikTok olacaktır. Çünkü; TikTok, videosunu çektiğiniz şeyin ne olduğunu bile hissedebilir ve buna uygun bir ses önerisi sunabilir. Bir başka güzel özellik ise, TikTok videolarını izlemek için aslında bir TikTok kullanıcısı olmanıza gerek olmamasıdır; sadece uygulamaya girebilir ve kaydolmadan görüntüleyebilirsiniz. Bunu Instagram’da yapamazsınız; videoları izleyebilmeniz için Instagram hesabınızın olması gerekir. Dijital dünyanın tatlı bir savaş içinde olduğu günümüzde yenilik yapan kazansa da içerik üreticileri de pastadan payını almayı ihmal etmiyor.