DİJİTAL PAZARLAMADA PSİKOLOJİK PÜF NOKTALARI

, , , , , , , ,

Günümüzde küçük büyük tüm işletmeler, dijital pazarlama sistemleri sayesinde sınırlarını aşıyor. Dijital pazarlama entegrasyonları sayesinde tüm dünyayı hedef kitlesi haline getiren markalar, gücünü web sitesi yapanlar sayesinde alıyor. Yazılım firmaları, kullanıcı dostu ara yüzlere sahip olan modellemeler ve işlevsel siteler sayesinde işletmelerin gelirlerinin katbekat artmasını sağlıyor. Ürün veya hizmet arzı gerçekleştiren firmalar, ilgi çekici görüntüler ve videolar ile potansiyel müşterilerin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Ürün ve Hizmet Arzını Görsellerle Destekleyin

Ürün ve hizmet arzını görsellerle destekleyen firmalar hedef kitlesine ulaştırmak istediği mesajı daha efektif bir şekilde yayınlama fırsatı buluyor. Bu nedenle arzını gerçekleştirdiğiniz ürün ve hizmet kalemleri için profesyonel web sitesi yapanlar tarafından destek almanız öneriliyor. İnsanların ihtiyaçlarını belirledikten sonra onları satın almaya ikna etmek için çeşitli yöntemler kullanılıyor. İkna noktasında profesyonel reklam ajanslarından destek alarak uzmanların insan psikolojisindeki sezgileri reklam kampanyalarında kullanmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin; Kodak firması piyasaya yeni sürdüğü slayt projektörü için tüketicilere ürünün teknik özelliklerini anlatmak yerine firma yöneticisinin ailesinin bulunduğu bir reklam ile tanıtım yapıyor. Makineye atlıkarınca ismi veriliyor ve ürünün çocukların seyahat etmesini sağlayan bir zaman makinesi olduğu lanse ediliyor. Tüketicilerle psikolojik bağlantı kurarak onların duygularına hitap etmek, kimi durumlarda teknik özelliklerden daha fazla kazandırıyor.

Piyasada Talep Oluşturun

Arzını gerçekleştirdiğiniz ürün ve hizmet mükemmel olabilir. Ancak bu ürün ve hizmetin tanıtımını doğru bir şekilde yapmazsanız istediğiniz hedef kitleye ulaşamayabilirsiniz. Web sitesi yapanlar hazırladıkları reklam kampanyaları ile hedef kitle üzerinde psikolojik tüyolar kullanıyor. Söz konusu püf noktaları arasında Astarlama, Sosyal Kanıt ve FOMO gibi yöntemler kullanılıyor. Astarlama yönteminde hazırlanan reklamlar için örnek olarak bir temizlik ürününün reklamında öncelikle virüs ve bakterilerin görüntüsünün sunulması verilebilir. Açık bir kullanıma hazırlama yöntemiyle tüketicilerin, temizlik maddesine duydukları ihtiyaç perçinlenir.

Reklamlarda Sosyal Kanıt Yönteminden Faydalanın

Sosyal kanıt yönteminde insanlara doğrulanmış bilgi verilmesiyle oluşturulur. Örneğin; bir bebek bezi reklamında annelerin %90’ı bu markayı tercih ediyor gibi bir ifade kullanılması sosyal kanıt örneğidir. Sistemde tercih edilen bir başka yöntem ise fomodur. Fomo, kaçırılma korkusunu ifade eder. Tüketicilere söz konusu ürünün herkes tarafından alındığı, bir tek kendisinin eksik kaldığı hissiyatı verilir. Dijital pazarlama için kullanılabilecek psikolojik etmenler bunlarla sınırlı değildir. Markanız için en doğru seçimi yapmak için mutlaka uzman reklam ajanslarından destek almalısınız.