SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI HANGİ SAATTE YAPILMALI?

, , , , , , , ,

Pandeminin hayatımıza girmesi dijital dünyada da birçok değişikliği beraberinde getirdi. Kullanıcılar, hafta sonu kısıtlaması sebebiyle evlerinde daha fazla vakit geçirdiği için sosyal medya kullanım oranları arttı. Bu da paylaşım saatlerinin daha esnek bir hale gelmesine yardımcı oldu. Türkiye’de bulunan 59 milyon internet kullanışının 52 milyonunun sosyal medya kullanıcısı olduğu düşünüldüğünde sosyal medya platformlarının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. İşletmesinin sosyal medya hesaplarının profesyonel olarak yönetilmesini isteyenler desteği web sitesi yapanlar tarafından görüyor. Web sitesini yapanlar, siteye sosyal medya entegrasyonları ekleyebiliyor. Bu sayede siteye giriş yapanlar aynı zamanda firmanın sosyal medya paylaşımlarını da görüyor.

Bu Saatler Arasında Paylaşım Yapmayın

Pandemi süreci sosyal medya paylaşım saatlerini esnek hale getirse de hala paylaşımların etkileşim alamadığı saatler var. Sosyal medya paylaşımları için en verimsiz saatler 01.00 – 04.00 arasındadır. Bu saatlerde yapılan paylaşımlar düşük etkileşim alır. Her kitlenin farklı alışkanlıkları bulunduğu için işletmenizin hitap ettiği sektöre yönelik olarak paylaşım yapmalısınız. Bu konuda da web sitesi yapanlar ile ortak bir çalışma yapabilirsiniz. Web sitenize hangi saatte kaç kişinin tıkladığını görebilirsiniz. Bu kişilerden kaçının sitenize sosyal medya üzerinden ulaştığını istatistiki olarak görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Instagramın yönetici araçlarından olan içerik stüdyosu sayesinde takipçilerinizin Instagramda olduğu zamanları kolayca görebilirsiniz. İşletmenizin sektörüne göre değişkenlik gösterebilecek sosyal medya platformları ile marka bilinirliğinizi de arttırabilirsiniz.

Sosyal Medya Grafikleri Size Yol Gösterecek

Instagram’da hedef kitlenizin en yoğun olduğu saatleri içerik stüdyosu vasıtasıyla görebilirsiniz. Paylaşımlarınızı bu saatlere göre düzenleyebilir ve etkileşiminizi arttırabilirsiniz. Bunun için sosyal medya yönetim hizmeti veren firmalar ve web sitesi yapanlar ile entegre bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hedef kitlenize doğru saatlerde ve doğru mesajlarla ulaşmak için mutlaka profesyonellerden destek almalısınız. Sosyal medya hesaplarınız vasıtasıyla marka değerinizi arttırmak ve hedef kitlenizi genişletmek istiyorsanız en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan IG alışveriş özelliğini tercih edebilirsiniz. Instagramı bir mağaza gibi kullanacağınız sistem ile hedef kitlenizi doğrudan ürün alımına yönlendirebilirsiniz.