WEB SİTELERİ İÇİN BLOG SEKMESİ OLUŞTURMAK

, , , , , , , , , ,

Her ölçekten web sitesi için blog sekmeleri açılabilir. Söz konusu bloglar, web sitesinin ilgili bölümlerine eklendiğinde arama motorlarında sitenin organik olarak üst sıralara çıkmasını sağlar. İçeriklerin ve blogların özgün olması önemlidir. Kopya içerikleri makaleler, Google tarafından belirlenir ve bu durum da sitenin kalitesini düşürür. Statik alt sayfalardan ibaret olmayan blog sekmesine belirli periyotlarda içerik girilir. Böylece web sitesi sürekli olarak güncel tutulur.

Yaşan Web Siteleri için Blog Sayfası Açmak

Yaşayan web siteleri için blog sekmesi eklentisi yapmak, sitenin çok daha popüler hale gelmesi anlamına gelir. Belirli periyotlarda özgün içerik ve görsellerin girildiği siteler arama motorlarında organik olarak üst sıralara çıkar. Bu durum da sitenin tıklanma oranını arttırır. Kullanıcılar, genellikle aradıkları konu ile ilgili listelenen sonuçlarda ilk üç sayfayı ziyaret eder. Organik olarak ilk üç sayfada yer alan web sitesi adreslerinin tıklama oranı arttığında çok daha popüler hale gelir. Site trafiğinin artması da sıralamayı olumlu yönde etkiler.

Bloglara Girilebilecek İçerikler Sınırsızdır

Blog sayfalarına girilebilecek içeriklerin sınırı yoktur. Her sektörden bilinmeyenler, düşünceler, olaylar ve çok daha fazla durum konu olarak belirlenebilir. Siteye dinamizm katan ve interaktif iletişimi etkin kılan bu sekmeler, web sitesi ziyaretçilerinin yorumuna açık olabilir. Bu sayede sayfada yayınlanan makaleler hakkında kullanıcılarla dijital ortamda bir tartışma platformu oluşturulur. Hazırlanan bu sistem, şirket için bir tartışma aracı olarak kullanılabilir. Bu sayede firmalar, ürün ve hizmetlerini geliştirebilecekleri bir eleştiri platformuna sahip olmuş olur.

Marka Hikayenizi Bloglar ile Anlatın

Kişi, kurum ve kuruluş ayırt edilmeksizin herkes tarafından yazılabilen bloglar, günümüzde pazarlama aracı olarak da kullanılabilir. Kişisel bir blog sayfası oluşturmak isteyen bir uzman, oluşturdukları içeriklere beğendiği marka ürünleri de ekleyebilir. Örneğin; kozmetik sektöründe faaliyet gösteren bir e-ticaret sitesi için açılan bir blog sayfasında hangi ürünün cildi nasıl etkilediği hakkında bilgi verilebilir. Bu içerikler hem kullanıcıların fikir sahibi olmasını sağlar hem de marka imajını olumlu yönde etkiler.