Web Tasarım Programları Nelerdir?

,

Web tasarım programları günümüzde iki farklı kategoride değerlendirilebilir. Birinci kategori, bilgisayara yüklenen ve çevrimdışı çalışma imkanı sağlayan yazılımlar. İkincisi ise web tabanlı olan ve daha bütünlüklü bir hizmet vererek yazılım bilmeyenlerin de web site kurabilmesini ve yönetebilmesini sağlayanlar.

Web tasarım programları dendiğinde eskiden herkesin aklına kodlama ve yazılım dilleri gelirdi. Fakat gelişen teknoloji sayesinde artık CSS ya da JavaScript gibi dilleri bilmeden de güzel web siteleri tasarlamak ve yönetmek mümkün. Bu yazımızda, gelişmiş metin editörleri gibi işlev gören ve kodlayarak tasarım yapmaya imkan veren programlara değil, online araçlara odaklanacağız.

En İyi Web Tasarım Programları

Web tasarım programları web sitenizde ihtiyaç duyduğunuz tüm öğeleri oluşturmayı kolaylaştırırlar. İletişim formları, görüntü barındırma hatta içerik yönetimi gibi diğer avantajları da vardır. Photoshop ya da Adobe XD gibi profesyonel tasarım araçları da mevcuttur fakat bunlar uzmanlık gerektiren araçlar oldukları için bizim konumuza dahil değiller.

İşte tasarım dünyasında en çok kullanılan, düşük maliyetli, kullanımı ve bakımı kolay online web tasarım programlarından bir seçki.

Weebly

E-ticaret sitesi oluşturmak isteyen ve web tasarımı hakkında kısıtlı bilgisi olan kullanıcılar için büyük kolaylıklar sağlar. Sürükle bırak tarzı araçları sayesinde hiç kodlama bilmeden web tasarımı yapma olanağı tanır. Weebly sadece web tasarım aracı değil, aynı zamanda bir içerik yönetim sistemidir de.

Weebly ile mevcut temalar arasından size uygun olanı seçerek harika mağazalar oluşturabilirsiniz. Bu temalar tablet, akıllı telefon gibi ekranlarda da düzgün çalışma özelliğine sahiptir.

Wix

Yeni başlayanlar için en iyi web tasarım yazılımlarından biridir. Ücretsiz bir sürüme de sahip olduğu için sıkça tercih edilmektedir. Fakat ücretsiz sürümde 500 MB’lık bir depolama alanı ve sınırlı bant genişliği vardır.

Yüzlerce şablon arasından dilediğinizi seçme imkanı sunan Wix de diğer online araçlar gibi sürükle – bırak mantığıyla çalışmaktadır.

WordPress

Türkiye’de en yaygın web tasarım ve içerik yönetim yazılımı WordPress’tir. Piyasadaki en eski online tool olması sebebiyle pek çok hosting firmasıyla anlaşmalıdır ve tek bir tıklamayla WordPress kurulumları yapılabilir. Özgün şablon ve temalar arasından istediğinizi seçebilir ve kişiselleştirebilirsiniz.