Alan Adı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

, , , , , , , , ,

Alan adı dijital adrestir. Alan adı seçimi size aslında çok basit gelebilir. Ancak o kadar kolay değil. Çünkü, alan adı seçerken yaptığınız birkaç hata sizin SEO puanınızı düşürebilir, müşteri kazanmanıza bir sorun oluşturur. Bu şekilde müşterileriniz elinizden kaçabilir. Bu konumuzda Alan Adı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? sorusunun cevabını açıklamak istedik.

Alan Adı Nedir?

Alan adı ip adresini yazılı olarak yönlendirmesine olanak sağlayan sistemdir. Örneğin, 192.xxx.x.x ip adresini girdiğinizde https://www.elizyazilim.com/ adresine geliyorsunuz. Burada elizyazilim alan adıdır. .com elizyazilim alan adının uzantısı https:// ise güvenilir olduğunu yani sertifikasının aktif olduğunu gösteriyor.

Alan Adı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Alan adı seçerken öncelikle verdiğiniz hizmeti öne çıkaran bir hizmet seçmelisiniz. Örneğin, tasarımcı iseniz o zaman webtasarım .com veya .net alan adını kullanabilirsiniz. Ancak çok uzun olmamalıdır. Çünkü, en fazla 10 karakter olsun. Çünkü, 10 karakterden fazla olduğu zaman arama motorları SEO puanınızı alan adınızdan kırmaya başlar. Bu şekilde 2 puan düşebilirsiniz.

Elbette bu SEO için çok önemli değil gibi gözükse de önemlidir. Çünkü, SEO puanınızı 90 üstü yapmak isterseniz o zaman alan adınızın da size katkısı olur. Sitenizin tasarımından kısmak zorunda kalmazsınız.

Alan Adı Seçerken Türkçe Karakter Kullanmamız Tavsiye Ediliyor Mu?

Alan adı seçerken eğer Türkçe karakter kullanırsanız o zaman alan adınız xn--ingilizce karakter içeren bölüm-türkçe karakterlerin yerine yazılan random yazılar.com (alan adınıza uygun olarak .org, .net ve diğerleri olabilir) görünecektir.

Bu şekilde olunca birçok hatalarla karşılaşacaksınız. Çünkü, çok uzun bir alan adı oluşuyor ve bu durumda SEO puanınız gidiyor. Aynı zamanda sosyal medya hesaplarında iletişime geç veya sitemizi ziyaret edin butonu eklediğiniz zaman hata verecektir. Bu yüzden alan adınızı doğru seçin.

Alan Adı Seçerken Anahtar Kelimelere Dikkat Edin

Eğer bir şirket iseniz veya dijital mağaza iseniz o zaman bir marka isminizin olması gerekiyor. Örneğin, elizyazilim bir dijital firmadır. Eğer alan adı seçerken elizyazilim yerine seoreklam.net veya başka bir uzantı seçersek müşteri kazanamayız. Yani alan adı seçerken anahtar kelimelere dikkat etmeniz gerekiyor.

Benzeri Olmayan Alan Adı Seçin

Alan adı seçerken dikkat etmeniz gereken konulardan birisi de benzeri olmamasıdır. Çünkü, arama motorları tarafından aratılınca en önce firmanız yani sizin siteniz gözükür. O yüzden benzeri olmayan özgün alan adı seçmeniz öneriliyor.

Aynı zamanda özgün alan adı seçtiğinizde arama motorları sizi daha hızlı indexleyecek ve SEO puanı kazanacaksınız.