SOSYAL MEDYA YÖNETİM HİZMETİ DAHİLİNDE NELER VARDIR?

, , , , , , , ,

Sosyal medya, en kurumsal firmadan en küçük işletmeye kadar her markanın ihtiyaç duyduğu bir platformdur. Bu platform üzerinde varlığını sürdüren markalar hem müşterileriyle hem de potansiyel müşterilerle etkileşim içine girebilirler. Her şeyin anlık olarak değişebildiği sosyal medyayı iyi bir şekilde yönetmek çok hızlı bir şekilde etkileşim almayı sağlar. Her bütçeye uygun sosyal medya danışmanlığı hizmetleri ile marka imajını güçlendirmek ve potansiyel müşteriler elde etmek mümkün.

Sosyal Medya Danışmanlığı Hizmeti Kapsamında Sunulanlar

Sosyal medya danışmanlığı hizmeti kapsamında sunulanlar çok çeşitlidir. Sosyal medya yönetimini yapacak olan firmalar öncelikle firmayı yakından tanır. Firmanın konumu, potansiyel müşteriler, firmanın hizmet sunduğu segment ve çok daha fazlası üzerinde araştırma yapılır. Eğer firma yerel bir işletme konumundaysa mağazanın bulunduğu lokasyonun çevresi hedef kitle olarak belirlenebilir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler genellikle Instagram ve Facebook kullanır. Daha büyük ölçekli işletmeler bu mecraların yanı sıra Twitter ve Linkedin üzerinden de paylaşım yapar.

Sosyal Medya Danışmanlığı Hizmeti Sunan Firmaların Yönetim Kapsamı

Sosyal medya yönetim hizmeti sunan firmalar, hedef kitle ve yönetim stratejisi belirledikten sonra paylaşımı yapılacak alanın fotoğraflarını çeker. Fotoğraf çekim işlemi markanın kendisi tarafından da yapılabilir. Sosyal medya danışmanlığı kapsamında canlı ve yaşayan fotoğrafların kullanılması her zaman daha fazla etkileşim almanızı sağlar. Fotoğraf çekiminin ardından belirli bir yol haritası çizilir. Bu yol haritasında hangi gün ne tarz paylaşımların yapılacağı hakkında fikir edinilir. Çizilen programda özel günler de göz ardı edilmez. Böylelikle söz konusu markanın duyarlılığı ön plana çıkarılmış olur.

Paylaşımlarla Birlikte Kullanılan Hastagler

Sosyal medya paylaşımlarında kullanılan hastaglerin paylaşılan gönderi ile ilgili olması gereklidir. Bu sayede etiket üzerinden arama yapan kullanıcıların da sayfayı takip etmese bile gönderiye ulaşması sağlanır. Sosyal medya danışmanlığı hizmeti veren firmalar, paylaşılan gönderilerde yer bildiriminde bulunarak işletmeye daha fazla trafik çekilmesini de sağlayabilir. Marka logosunun bulunduğu görseller, özgün açıklamalar ve hashtagler, sosyal medya hesabının aynı zamanda arama motorlarında da üst sıralara çıkmasını sağlar.