SİTE DIŞI SEO ÇALIŞMALARININ ÖNEMİ

, , , , , , ,

Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO, web sitelerinin organik olarak üst sıralara taşınmasına olanak sağlayan bir sistemdir. Bu sistem site içi ve site dışı olmak üzere iki kalemde gerçekleştirilebilir. Site dışı SEO’lar, profesyonel markalaşma çalışmalarını ifade eder. Bu hizmetler dahilinde, üzerinde çalışma yapılan web sitelerinin büyük arama motorlarında üst sıralara yerleşmesi sağlanır.

Site Dışı SEO Çalışmaları Neleri Kapsar?

Site dışı SEO çalışmaları web sitesi tasarımı yapan yazılım firmalarınca gerçekleştirilebilir. Firma bünyesinde bulunan SEO uzmanları aracılılığı ile gerçekleştirilen işlemlerde, site dışında bulunan farklı kaynaklarda firmanın bir nevi tanıtımı yapılır. Bu işlem anahtar kelime backlink çalışmaları, sektörel makalelerle bilgi verme, açık URL bırakma ve yorum gibi işlemlerle desteklenir. Site dışı SEO çalışmaları kapsamına giren hizmetler TV, gazete, billboard, radyo gibi tüm reklam mecralarında firmanın ismi, sunduğu ürün ve hizmetlerin tanıtım çalışması olarak sunulmasın kapsar. Sözlükler, bloglar, haber siteleri, forumlar, video platformları ve çok daha fazlası üzerinde yapılan çalışmalarla marka görünürlüğünün sağlanmasına yardımcı olan sistem, düzenli olarak uygulandığında sitenin arama motorlarında organik olarak üst sıralara çıkmasını sağlar.

Site Dışı SEO’larda Backlink Önemli

Referans linki olarak tanımlanan backlink’ler, SEO çalışmalarında önemli bir yere sahiptir. Arama motoru yönergelerine uygun bir şekilde hazırlanan backlink’ler, sitenin sağlıklı bir şekilde arma motorlarında yükselmesine yardımcı olur. Genellikle yazılım firmaları tarafından sunulan bu hizmetler iyi bir web sitesi tasarımı ile birleştiğinde internet kullanıcılarının sıklıkla ziyaret ettiği, nitelikli ve çok trafik alan bir web sitesine dönüşebilir. Bunu sağlamak için sadece SEO çalışması yapmak yeterli değildir. Sitenizi yaşayan bir mecra haline dönüştürmek için görseller ve dikkat çekici içeriklerle belirli periyotlarda zenginleştirmeniz gereklidir. Doğal, özgün ve kaliteli web sitesi içerikleri ile zenginleştirilen sayfalar, arama motorlarında organik olarak üst sıralarda yer alacaktır. Site dışı SEO’nun temelini oluşturan backlink’ler ile zenginleştirilen ve iyi bir web sitesi tasarımı ile desteklenen sitelerin başarıyı yakalaması kaçınılmazdır. Bunun için web sitesi tasarımı ve yazılımı yapan firmalardan destek alabilir, markanızı dijital dünyada da lider konuma getirebilirsiniz.