Instagram Çekilişi Nasıl Yapılır?

,

Instagram çekilişi, Instagram kullanıcılarına ulaşmanın tartışmasız en etkili yollarından biri. Bu sayede hesaba hem yeni ziyaretçileri çekmiş olursunuz hem de mevcut takipçilerinizin memnuniyetini artırırsınız. Sunduğunuz ürün ya da hizmetin tanıtımını yapmanın ucuz yollarından biridir.

Instagram çekilişi sosyal medya ya da Google reklamlarından çok daha uygun maliyetlidir. Normal şartlarda onlarca reklam vererek erişebileceğiniz potansiyel müşteri kitlesine, sadece bir ürün veya hizmetinizi ücretsiz olarak sunarak erişirsiniz. Tabi, tek olumlu yanı takipçi kazanmak değildir. Yapılan yorumlar ve diğer kullanıcıların etiketlenmesi sayesinde Instagram algoritmasının da dikkatini çekersiniz.

Instagram Çekilişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Instagram çekilişi doğru yapılırsa, harika bir marka bilinirliği ve organik takipçi kitlesi elde edilebilir. Yüksek etkileşimli ve güvenilir bir profil oluşturmak için derlediğimiz 5 önemli konuya dikkat edin.

1. Ödülünüzü doğru seçin

Çekilişi yaparken düşünmeniz gereken ilk şey, ödülün ne olduğudur. Çekiliş için rastgele ürün seçmemelisiniz. Örneğin, yeni çıkan bir ürününüzün lansmanını yapmak istiyorsanız, o ürünü hediye etmelisiniz. Belki başka bir markayla iş birliği yaparak ödülün kapsamını genişletebilirsiniz. Hediyenin illa ürün olması gerekmez. Otelde konaklama, gezi tatili, sinema bileti gibi pek çok şey olabilir.

2. Çekilişe katılım kriterlerini belirleyin

Çekilişe katılım kriterleri de hedeflerinizle bağlantılıdır. Marka bilinirliğinizi artırmak istiyorsanız, katılımcıların gönderinizi beğenmesini ve yorumda bir arkadaşını etiketlemesini isteyebilirsiniz. Web sitenize trafik çekmek istiyorsanız, katılımcıları oraya yönlendirebilirsiniz. Marka iş birliği yaptıysanız o markanın hesaplarını takip etmelerini de isteyebilirsiniz.

3. Çekiliş için hedefiniz olsun

Çekilişi herhangi bir hedef olmadan yaparsanız stratejik açıdan zayıf kalırsınız. Çünkü sonuçları değerlendirecek dayanak noktanız olmaz. Bu yüzden, sırf yapmış olmak için çekiliş yapmayın. Etkileşimi artırmak, satış ivmesi yakalamak, marka güveni yaratmak… Seçim size ait.

4. Marka ortaklığı yapabilirsiniz

Yapılan araştırmalar, birkaç farklı markanın bir araya geldiği çekilişlerde etkileşimin çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. Tüketiciler, güven duydukları markalarla anılan markalara daha çok sempati duyuyorlar.

5. Kampanya hashtag’iniz olsun

Hashtag seçimi, içeriğinizin “Keşfet” bölümünde görünme ihtimalini artıracaktır. Çekilişinizi daha ilginç ve akılda kalıcı kılmak için farklı bir hashtag seçin. Hem marka adınızla uyumlu hem de vermek istediğiniz mesaja uygun olmasına dikkat edin.