Web Tasarım Ajansı Ankara

,

Web tasarım ajansı, işletmeler, kuruluşlar, projeler ya da kurumlar için sadece web sitesi kurulum hizmeti vermezler. Güvenilirliği güçlendiren, temel mesajları ileten ve beklentileri somut geri dönüşlere dönüştüren stratejik, ilgi çekici deneyimler oluşturur ve hedef kitleye sunar.

Web tasarım ajansı her sektördeki müşterilerin hedef ve amaçlarını doğru analiz eder, süreci karşılıklı iletişime dayalı bir şekilde yürütür. Her projeye, tasarıma ve yazılım sürecine katkıda bulunan tecrübeli ve donanımlı bir ekibe sahiptir. Müşteri temsilcileriyle müşteriyi yönlendirir, grafik tasarımcısıyla markanın görsel dilini oluşturur, web tasarımcı ve yazılımcıyla uygulamayı gerçekleştirir. Web tasarım ajanslarında, içerik uzmanları da müşterilerin beklentilerine uygun içerik oluşturmaktan sorumludur.

Web Tasarım Ajansı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Web tasarım ajansı seçmek günümüz koşullarında oldukça yorucu olabilir. Piyasanın talebinin artması, pek çok web tasarım ajansının ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Bu durum, rekabetin ve sektörün hizmet kalitesinin artmasını sağlıyor olsa da yetkin olmayan bazı tasarım ajanslarının türemesine de yol açıyor. Bu tip ajanslarla çalışan işletmeler, web tasarım ajanslarıyla ilgili olumsuz düşüncelere sahip olabiliyor. Bu yanlışa düşülmemesi adına, bir web tasarım ajansı seçilirken dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsedelim.

Web tasarım ajansının portföyü

Web sitesi tasarımı, her şeyden önce estetik olmalıdır. Tüketicilerin büyük bir kısmı, daha iyi tasarlanmış web sitelerinde daha çok vakit geçiriyor. Daha fazla potansiyel müşteri oluşturmak için web sitesinin çekici bir görünüme ihtiyacı var. Bu yüzden, web tasarım ajanslarının daha önce yaptığı tasarımlar incelenmeli.

Web sitesi özellikleri

Başlıklar, sliderlar, resimler, haritalar… Web tasarımcılar, bu özelliklerin tamamını web sitesine dahil edebilir. Fakat web sitesine her şeyi doldurmak yerine, sadece ihtiyaç duyulan şeyleri koymak her zaman daha iyidir. Bu sayede sadece ve anlaşılır olunur. Web sitesinde hangi özelliklerin olacağı önceden konuşulmalıdır.

Ajansı Google’da arayın

Bir web tasarım ajansı ararken ilk bakacağınız yer Google. “Web tasarımı”, “web tasarımcı”, “web tasarım ajansı” gibi anahtar kelimeleri yazdığınızda çıkan ajanslardan birini tercih edin. Çünkü üst sıralarda çıkıyor olmaları, SEO konusunda da tecrübe sahibi olduklarını gösterir.

Sayfa yükleme süresi

Ajansların web sitelerine girdiğinizde sayfaların ne kadar sürede yüklendiğine bakın. Hem estetik hem de hızlı yükleniyor mu? Bu çok önemlidir, çünkü hem Google’ın kriterlerinden biri sayfa yükleme süresidir hem de tüketicilerin büyük bir kısmı yavaş siteleri tercih etmemektedir.