e-Ticaret Sitesi Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

,

E-ticaret sitesi açmak yerine, büyük sanal pazar yerleri üzerinden satış yapmayı tercih eden ve bunu daha kârlı bulan işletme sahipleri, bu yazımızı dikkatle okusun. Çünkü, bir markanın benzersiz ürün ve hizmetlerine ulaşmanın en iyi yolu, daima o markayla doğrudan iletişime geçmektir.

E-ticaret sitesi açtığınızda, kurumsallaşma yolunda da önemli bir adım atmış olursunuz. Müşteri ilişkilerininiz geliştirebilir, markanızın akılda kalıcı hale gelmesini sağlayabilir ve dijital pazarlama stratejisi oluşturarak hedeflerinize daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Peki, bir e-ticaret sitesi kurarken nelere dikkat etmelisiniz? İster profesyonel bir ajansla çalışıyor olun, ister kendi çalışanlarınızla bu süreci yürütün, bazı konulara özellikle eğilmenizde fayda var.

e-Ticaret Sitesi Olmazsa Olmazları

Bir e-ticaret sitesi için olmazsa olmaz diyebileceğimiz özellikler şunlardır:

  • Kullanıcı dostu arayüz: Kullanıcı dostu bir tasarımın anahtarı, insanların istediklerini en az sayıda adımda elde etmelerine yardımcı olmaktır. Bu, mobilde ve diğer platformlarda farklı davranışlar sergilendiği için incelikle tasarlanmalıdır.
  • Yüksek çözünürlüklü görsel içerikleri: Ürün veya hizmetlerinizi temsil eden fotoğraf ve videolar, ziyaretçilerin karar vermesinde doğrudan etkilidir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bu yüksek çözünürlüklü içeriğin, sayfa yüklenme hızını olumsuz etkilememesidir.
  • Kullanıcı yorumları: Müşterilerin bir ürünle ilgili olumlu veya olumsuz deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanıyan bir özelliğe sahip olmak, diğer kullanıcıların kararları üzerinde de etkili olacaktır.
  • Mobil uyumlu responsive tasarım: İnternette geçirilen zamanın %50’sine yakını artık mobil cihaz kullanıcılarından geliyor. Bu yüzden e-ticaret sitesinin kesinlikle mobil uyumlu tasarıma ihtiyacı var.

e-Ticaret Sitesinde Dikkate Alınması Gereken Önemli 4 Konu

  1. Web sitesi güvenliği

Tüm web sitelerinde güvenliği sağlamak önemlidir, fakat e-ticaret söz konusu olunca, konu daha hassastır. Müşterilerin kart bilgileri, iletişim bilgileri ve daha pek çok önemli kişisel verileri çalınabilir. Bunun önüne geçmek için ileri güvenlik teknolojilerinden faydalanmak gerekir.

  • Web sitesi optimizasyonu

Web sitesinin hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlamak için yapılan tüm işlemlere optimizasyon adı verilir. Kullanıcıların, yavaş olduğu için web sitenizi terk etmesini istemiyorsanız bu konuyu ciddiye almanızı öneririz.

  • Arama ve filtreleme

İnsanlar alışveriş yaparken spesifik bir ürün veya hizmete odaklandıkları için doğrudan hedefe ulaşmak isteyebilirler. Bu yüzden web sitesinde bir arama çubuğunun olması avantaj sağlayabilir.

  • Ödeme seçenekleri

Mümkün olan tüm ödeme seçeneklerini eklemek, farklı alışveriş alışkanlıklarına sahip kullanıcılara hitap etmeyi kolaylaştırır.