WEB SİTENİZ EN ÖNEMLİ SATIŞ TEMSİLCİNİZDİR

, , , , , , , , , , , , , ,

Günümüzde çoğu işletme için, bir web sitesine sahip olmak, bir kartvizite sahip olmaya benzer. Düşünmeden attığınız kartvizitler olduğu gibi, internet de çoğu kullanıcının ikinci kez bakmayacağı web siteleriyle doludur.

E-ticaret Sitelerinin Gücünü Keşfedin

Siteniz en önemli satış elemanınızdır. Siteniz işletmenizi veya ürününüzü satmıyorsa, satışta kaybediyorsunuz demektir. E-ticaret siteleri yılın 365 gün, gece gündüz çalışır. Bu siteler ücretli tatil yapmaz, izin almaz, hastayken de rapor almaz! Bu mükemmel satış elemanınız için muhtemelen birkaç yılda bir ödeme yaparsınız. Bu şekilde çalışan kaç satış elemanı var? Bu satış elemanı, potansiyel müşterinize tam olarak ne söylemesini istediğinizi söyler. Günlük, haftalık ve aylık raporlarını size her seferinde zamanında gönderir. Bunu hatasız yapan kaç satış elemanı tanıyorsunuz?

Web Sitenize Bir de Müşterinin Gözünden Bakın

İşletmelerin e-ticaret sitesi açmak için eğiliminde olmasının temel nedeni, bir web sitesini satış elemanı olarak görmemeleri ve bunun yerine onu bir kartvizit olarak görmeleridir. Peki web tasarım ile zenginleştirdiğiniz sitenizi nasıl süper bir satıcıya dönüştürürsünüz?

Mevcut Sitenizi Müşteri Perspektifinden Değerlendirin

E-ticaret sitesi açtırmak için birlikte çalışacağınız web tasarım firmaları ile çalışırken kendinize şu soruları sormalısınız; web sitesi, potansiyel müşterimin işletmem veya markam hakkında bilmesi gerekebilecek tüm gerekli bilgileri sağlıyor mu?Sitemde paylaşmadığım ancak potansiyel müşterimle yüz yüze görüştüğümde paylaştığım herhangi bir bilgi var mı?Tüm ürünlerim veya hizmetlerim belirgin bir şekilde öne çıkarılıyor mu? En çok hangi ürün veya hizmetim satıyor? Bu ürün diğerlerine kıyasla daha fazla odaklanıyor mu?

İçerik Planınızı Oluşturun

Sitenizin içerik haritasını oluşturmaya başlayın. Sitenize koyacağınız bilgiler nelerdir? Eğer sitenizde profesyonel içeriklerin alınmasını istiyorsanız web tasarım hizmeti aldığınız ajanslardan içerik talebinde de bulunabilirsiniz. Son aşama olarak sitenizin iyi bir yazılım firması tarafından yazılması gerektiğini unutmayın. Sitenizin hem mobilde hem de tarayıcıda doğru bir şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğunuz tüm ayrıntılar ancak özgün bir kodlama sayesinde olabilir. Web sitenizin potansiyel müşterilerinize kusursuz bir şekilde ulaşmasını istiyorsanız tasarım, yazılım ve içeriklerin özgün ve profesyonel olması gerektiğini unutmayınız.