Sosyal Medya Yönetimi Nedir ve Nasıl Yapılmalıdır?

,

Sosyal medya yönetimi emek yoğun ve uzmanlaşma gerektiren bir süreç olarak kendi iş kolunu yarattı bile. Etkili stratejiler oluşturmak ve birden fazla sosyal medya hesabını denetlemek, pazarlama faaliyetlerini geliştirmek gibi pek çok farklı alana da yayıldı.

Peki, tam olarak nedir bu sosyal medya yönetimi? Verimli olması için nelere dikkat etmek gerekir? Hem analiz etmek hem de içerik oluşturmak için tek bir sosyal medya uzmanı yeterli mi, yoksa profesyonel bir sosyal medya ajansı ile mi çalışmak gerekir? Gelin, yazımızı okuduktan sonra kararınızı kendiniz verin.

Sosyal Medya Yönetimi Neleri Kapsar?

Sosyal medya yönetimi, sosyal medya kullanıcılarını analiz etme ve onlara uygun bir strateji geliştirme, sosyal medya profilleri için içerik oluşturma ve dağıtma, çevrimiçi konuşmaları izleme, influencer iş birlikleri yapma, topluluğa faydalı içerikle kurgulama ve en nihayetinde de ölçme ve raporlama sürecidir.

Eskiden işletmeler tarafından gereksiz görülen tüm bu görevler, artık pazarlama departmanlarının en büyük sorumluluğu durumunda. Çünkü sosyal medya, sosyal kanallar düzenli ve verimli yönetilirse diğer pazarlama araçlarına oranla çok daha kârlı.

Etkili Bir Sosyal Medya Yönetimi Neden Önemlidir?

Sosyal ağlardaki iş potansiyeli çok büyük. Markalar, marka bilinirliklerini artırmaktan mağaza ziyaretlerini artırmaya kadar pek çok pazarlama hedeflerini başarılı bir şekilde yönlendirmek için sosyal medya platformlarından yararlanıyor. Fakat bunu gerçekleştirebilmeleri için profesyonel bir ekip şart.

Sosyal medya pazarlamasıyla ne kadar çok müşteri elde etmek istenirse, bu kanallara ayırılacak çalışan sayısının da artırılması gerekiyor. Bu durum da nihayetinde kalabalık bir ekibin oluşmasına, hatta ayrı bir departman kurulmasına kadar gidebilir.

Özellikle küçük işletmeler, böyle bir sosyal medya ekibi kurabilecek maddi olanaklara sahip değil. Bu yüzden, diğer seçeneğe, yani profesyonel bir sosyal medya ajansıyla çalışmaya yönleniyorlar.

Profesyonel Sosyal Medya Ajansı İşletmeler İçin Neler Yapar?

Sosyal medya ajansları sadece içerik oluşturup tasarım yapmayla ilgilenmezler. Analitik süreçleri de kullanarak gerçekçi hedefler belirler ve buna göre strateji oluştururlar.

  • Tüm sosyal medya kanallarında demografi, sayfa beğenileri, konumlar ve etkinliklerin takibi yapılır.
  • Takipçilerin en aktif oldukları yer, saat ve günler belirlenir.
  • Yaşam tarzları, tüketici davranışları ve mobil ayak izleri takip edilir.

Tüm bu süreçler başarıyla gerçekleştirilerek kısa ve uzun vadeli pazarlama hedeflerine yönelik faaliyetlere başlanır.

Siz de Ankara’da profesyonel bir sosyal medya ajansı arıyorsanız Eliz Yazılım’ın tecrübeli ekibiyle tanışın. Hizmet paketlerimiz hakkında ayrıntılı bilgi almak için bizi arayın.