INSTAGRAM ÜZERİNDEN SATIŞ YAPMAK ÇOK POPÜLER

, , , , , , ,

Dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcısı olan Instagram üzerinden yapılan satışlar her geçen gün artıyor. Sosyal medya üzerinden ürün veya hizmet satışında bulunanların sayısı da bu hıza kayıtsız kalmıyor. Instagram hesaplarında alışveriş özelliğini aktive etmek isteyenlerse önce kişisel hesaplarını işletme hesabına dönüştürüyor, ardından Facebook sayfaları üzerinden katalog oluşturarak web sitesinde bulunan ürünleri Instagram’a entegre ediyor. Bu sayede site trafiğinin de artmasını sağlayan kullanıcılar, tüm bunları web sitesi yapanlar sayesinde çok daha hızlı ve basit bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Ürünü Ekle, Tıkla, Alışverişe Başla

Instagram üzerinden alışveriş sekmesini aktif hale getirenler, her bir ürün için web sitesine yönlendirme yapıyor. Yayınlanan görselde veya videoda birden fazla ürün olması durumunda da çoklu ürün etiketi yapabiliyor. Kullanıcılar, ürünleri gör seçeneğine tıkladıktan sonra ilgilendikleri ürünlerin üzerine tıklayarak alışveriş sitelerine yönlendiriliyor. Sosyal medyanın gücünü katbekat arttırdığı bu sistem genellikle profesyoneller tarafından gerçekleştiriliyor. Sosyal medya hesaplarının birer mağazaya dönüştürüldüğü sistemler için web sitesi yapanlar tercih ediliyor. Siteyi yapan ajanslar, firmanın sosyal medya hesaplarının da yönetimini üstlenerek iki mecrayı birbirine entegre ediyor. Hızlı ve güvenilir bir satın alma sisteminin oluşturulduğu döngüde Instagram, küçük işletmeleri desteklemek için hediye kartı ve yemek siparişi gibi aktivasyonların da gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor.

Online Alışveriş Gün Geçtikçe Artıyor

Pandemi sürecinin hayatımıza girmesi ile birlikte online alışverişe olan ilgi de artıyor. 2020 yılı, Kasım ayının sonunda gerçekleştirilen Efsane Cuma veya Şahane Cuma gibi kampanyalara tüketicilerin katılım oranı %100’den fazla artmış durumda. Durum böyle olunca web sitesi yapanlar aranıyor ve işletmeler hesapların profesyonellere emanet etmek istiyor. Siteye her bir yeni ürün eklendiğinde Facebook üzerinden oluşturulan ürün katalogları da güncellenebiliyor. İnternet satışlarını arttırmanın en etkili yollarından olan Instagram alışveriş özelliği sayesinde global çapta hizmet veren bir şirket de küçük bir işletmesi olan bir esnaf da kazanıyor. Pastadan herkesin pay alabileceği seçenekler sunan Instagram, kullanıcıları için yenilikleri takip ederek hayata geçirmeye devam ediyor.