Ankara Web Tasarım Fiyatları

, ,

Ankara web tasarım fiyatları konusunu aydınlatmaya çalışacağımız bu yazıda, hem web sitesinin maliyetini etkileyen faktörlere değineceğiz hem de iyi bir web sitesinde olması gereken özellikleri vurgulayacağız.

Ankara web tasarım fiyatları, ilk kez web sitesi kurmak isteyen birinin çok uzak olduğu bir konu olabilir. Web sitesinin bir zorunluluğa dönüşmesiyle birlikte sektörde artan web tasarım ajansları yanıltıcı bilgiler vererek güven duygusunu zedeleyebiliyorlar. Bu yüzden web tasarımın kapsamını ve uygulama sırasındaki püf noktalarını bilmek gerekiyor.

Ankara Web Tasarım Fiyatları Ne Kadar?

Ankara web tasarım fiyatları değerlendirilirken ilk olarak düşünülmesi gereken konu web sitesinin hangi amaca hizmet ettiğidir. E-ticaret sitesi mi olacak? Kurumsal ve işletmeyi anlatan bir içeriği mi olacak? Ziyaretçilerin ne yapması bekleniyor? Bu ve benzeri pek çok soruya verilecek cevaplar, web sitesinin nasıl olacağını ve dolayısıyla maliyetini belirleyecektir.

Yukarıda örneklendirdiğimiz soruları üç kategoride toplayabiliriz:

  • İşlevsellik: Web sitesinin ne kadar çok işlevi varsa yazılımsal açıdan o kadar çok emek gerekecektir. Üyelik portalları, mağaza vb. örnek verilebilir.
  • Boyut: Sitenin toplam sayfa sayısıdır. Sabit sayfalar, dinamik ve sürekli yenilenen sayfalar, blog gönderileri şeklinde uzayıp giden bir liste varsa, hepsi için ayrı tasarım süreçleri işletmek gerekecektir.
  • Tasarım: Tasarım gereksinimleri, mevcut bir tema ya da özel tasarım doğrudan fiyatı etkileyecektir. Genelde WordPress gibi platformların hazır temaları kullanılarak maliyet düşürülebilir.

Web Tasarım Fiyatlarını Etkileyen Diğer Faktörler

Yukarıda üç kategoride özetlediğimiz şeyleri biraz daha açalım. Bir web sitesi projesinden sadece sitenin tasarımı ve kurulumu beklenmez. Sitenin sonraki aşamalarda başarısını etkileyen hizmetler de göz önüne alınmalıdır.

  • Arama motoru optimizasyonu: Yeni müşterilere ulaşmak için web sitesinin SEO uyumlu olması şarttır. Bu özellik şu an olmazsa olmaz konumundadır ve maliyeti etkileyen çok önemli bir faktördür.
  • Responsive tasarım: Web sitesinin her ekranda aynı işlevselliğe sahip olmasını sağlayan sistemdir. Hazır temalar kullanıldığında bunun için ekstra hizmet gerekmez. Fakat özel yazılım web sitelerinde tasarımların responsive yapılması gerekir.
  • Kullanıcı deneyimi: Ziyaretçilerin, web sitesinin her yerinde sorunsuzca gezinebilmeleri gerekir. İstedikleri ve ihtiyaç duydukları ürün, hizmet ya da bilgiye hızlıca erişemezlerse web sitesinden ayrılacaklardır.

Saydığımız özelliklere sahip bir web sitesiyle işletme hedeflerine ulaşmak çok daha kolay ve hızlı olacaktır.