Ankara SEO Uzmanı

,

Ankara SEO uzmanı web sitenizin Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlayan ve bu konuda hizmet veren kişidir. Piyasada pek çok bireysel SEO uzmanı ve daha kapsamlı dijital pazarlama hizmetleri veren ajanslar bulunmaktadır. Peki, freelance SEO uzmanıyla mı yoksa ajansla mı çalışmak daha avantajlı?

Ankara SEO uzmanı arayışınız varsa seçeneklerin fazlalığından dolayı karar vermekte zorlanıyor olabilirsiniz. Hatta, daha önce bu konuda freelance hizmet almış ve memnun kalmadığınız için tekrar hizmet almak konusunda şüpheleriniz oluşmuş olabilir. Sektörde uzun yıllar hizmet vermiş bir ajans olarak biz, bir ajansla çalışmanın daima daha büyük avantajlar sağladığını düşünüyoruz. Bu yazımızda, bu fikrimizi biraz açacağız.

Ankara SEO Uzmanı vs Ankara Reklam Ajansı

Ankara SEO uzmanı mı yoksa dijital pazarlama ajansı mı tercih etmeliyim?” sorusu, işletmesini büyütmek ve dolayısıyla kârını artırmak için dijital ortamın nimetlerinden faydalanmak isteyen her girişimcinin gündeminde. Seçim yaparken unutulmaması gereken en önemli konu, SEO’nun uzun erimli bir yatırım olduğu ve sürekli desteklenmesi ve geliştirilmesi gerektiğidir. Bir freelancer ile böylesi uzun süreli bir iş birliği yapılıp yapılamayacağı iyi düşünülmelidir. Akılda tutulması gereken bir diğer konu ise bütçedir. İşletme hedefleri doğrultusunda bütçe belirlenir. Şimdi bir ajansla ve freelancer ile çalışmanın farklarına daha yakından bakalım.

Dijital Pazarlama Ajansıyla Çalışmak

Dijital pazarlama ajansının en büyük artısı, farklı alanlarda uzmanlaşmış, uzun vadeli deneyime sahip bir ekiple çalışmaktır. Hem web sitesiyle ilgili sorunları çözen bir yazılım ekibi hem SEO uzmanları hem özgün ve kaliteli içerikler oluşturan yazarlar hem de müşterinin taleplerini doğru şekilde yönlendirebilen proje yöneticileri bir arada bulunur. Bazı dijital pazarlama ajanslarında tasarım ekibi de vardır ve bu sayede her şey tek bir elden planlı programlı bir şekilde çıkmış olur.

SEO Uzmanıyla Çalışmak

Freelance SEO uzmanı ile çalışmanın en büyük artısı da daha uygun maliyetli olmasıdır. Fakat SEO uzmanı tek bir kişi olduğu ve sadece tek bir konuda uzmanlaştığı için dijital pazarlama ajansının sunduğu hizmetlerin tamamını sunamayacaktır. Sayfa içi ve sayfa dışı SEO ayarlarını yapacak, backlink kaynakları bulacak ve anlaşmaya göre düzenli anahtar kelime çalışması yaparak içerik üretecektir. Web sitesiyle ilgili herhangi bir sorun olduğunda ya da banner, sosyal medya postu gibi içerikler gerektiğinde başka bir profesyonelden destek almak gerekecektir.

Görüldüğü üzere, bir SEO uzmanıyla ya da reklam ajansıyla çalışmak tamamen işletmenin beklentileriyle ve hacmiyle alakalı. SEO hizmeti hakkında detaylı bilgi almak için deneyimli ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.