SON 12 AYDA EN ÇOK İNDİRİLEN SOSYAL MEDYA UYGULAMALARI

, , , , , , , , , , ,

Dünyada her geçen gün sayısı artan mobil kullanıcılar, indirilen uygulama sayısının da artmasını sağlıyor. Tüm dünyanın içinde olduğu pandemi süresince daha önce hiç olmadığı kalan evlerinde kalan insanlar, vakitlerinin önemli bir bölümünü sosyal medya uygulamaları üzerinde geçiriyor. Web sitesi yapanlar bünyesinde çalışan uygulama geliştiricileri ve yazılımcılar, her geçen gün daha fazla kullanıcıya hitap etmek ve yaşamları kolaylaştırmak için dijital dünyada fark yaratıyor. Gündemi takip etmek, alışveriş yapmak ve diğer birçok amaç için tercih edilen uygulamaların kullanım artışından sosyal medya da pastadaki payını aldı. Evlerde vakit geçirirken sosyal medya uygulamalarına yönelen insanlar, Apptopia’nın paylaştığı son verilere göre bazı uygulamaları diğerlerinden daha fazla tercih etti. İşte o uygulamalar…

TikTok Birinci Sırada

Sosyal medya uygulamalarında bu yıl ilk sırayı TikTok aldı. Ocak-Kasım 2020 tarihleri arasında kullanıcılar tarafından en çok indirilen TikTok uygulaması web sitesi yapanlar tarafından da yılın en popüler uygulaması olarak gösteriliyor. Ses ve video destekli olan bu uygulama, her geçen gün daha fazla kullanıcıya hitap ediyor. Bilinirliğini küresel sınırlar dahilinde sürdüren uygulamayı ise Instagram takip ediyor. Instagram, 2020 yılına 57,5 milyon indirme sayısıyla dünyada en çok kullanılan uygulamalar arasındaki konumunu koruyor. Fotoğraf, GIF ve videoların ön planda olduğu bu uygulama da tıpkı TikTok gibi etkileşimli olduğu için insanlar tarafından çok seviliyor.

SnapChat ve Facebook Pastadan Payını Aldı

Instagram’ı 43 milyon indirme ile Snapchat izledi. Farklı efektler ile kullanıcılarının eğlenceli vakit geçirmesini sağlayan bu uygulama her yaştan kullanıcının severek takip ettiği bir seçenek olma yolunda ilerliyor. Yılların vazgeçilmezi olan Facebook ise bu yıl 42 milyon kullanıcı tarafından indirildi. Web sitesi yapanlar sosyal medya alanında son derece etkili olan bu 4 uygulamanın önümüzdeki yıllarda da popülerliğini sürdüreceğini belirtiyor. Yazı karakterlerinin ön plana çıktığı Twitter ise bu yıl 25 milyon kullanıcı tarafından indirildi. Veriler gösteriyor ki sosyal medya alanında kullanıcı etkileşimini arttırmak için güncellemelerden geri kalmayan uygulamalar popülerliğini sürdürüyor.