WHATSAPP ALIŞVERİŞ ÖZELLİĞİ KULLANIŞLI MI?

, , , , , , , , , ,

Dünyanın dört bir yanında kullanılan ve ücretsiz bir mesajlaşma uygulaması olarak işlev gören Whatsapp, kullanıcıları için alışveriş özelliğini aktive etti. Android ve İOS kullanıcılarına özel olarak sunulan uygulama, sosyal medya uygulamalarındaki güncellemeler ile yarışıyor. Uygulama yönetiminin kendi bloğuna paylaştığı bilgilere göre 8 Aralık itibarıyla uygulama üzerinden alışveriş yapmaya imkan tanınıyor. Daha önce Facebook ve Instagram’da olan bu seçenek, tüm dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip olan Whatsapp’ın geleceği üzerinde önemli bir adım olarak görülüyor.

Whatsapp Artık Bir Mağaza Tezgahı Olarak da Kullanılabiliyor

Kullanıcılarının beklentilerini karşılamak ve online alışverişlerde sorunları daha hızlı çözmek için geliştirilen mağaza uygulaması ile işletmeler ürünlerini Whatsapp üzerinden da çok daha profesyonel bir şekilde satabilecek. Web sitesi yapanlar bu uygulamanın gelecekte Instagram’ı geçebileceğini söylüyor. Müşterilerin merak ettikleri sorulara çok daha hızlı bir şekilde yanıt bulabileceği Whatsapp’ta ürün satışı yapmak için katalog oluşturmak gerekiyor. Oluşturulan kataloglar, müşterilerin ürünleri çok daha hızlı ve kolay görmelerine olana sağlıyor. Tek mesajla siparişin verilebileceği bu özellik ile müşteriler aynı anda birden çok ürün satan işletmelere mesaj gönderebilecek.

Whatsapp Mağazada Hem Alıcı Hem Satıcı Avantajlı

Hem müşteriler hem de işletmeler için oldukça avantajlı olan Whatsapp alışveriş özelliğinde müşteriler, sepetler özelliğini kolayca kullanabiliyor. Siparişin tamamlanması durumunda işletmeye mesaj olarak bildirim gidiyor. Web sitesi yapanlar için bu durum, alışveriş sürecinin çok daha kısa sürede tamamlanmasına olanak sağlıyor. Müşterilerin günün her saatinde sipariş verebileceği uygulama, alışveriş tutkunları için oldukça avantajlı bir durum oluşturuyor. Dijital dünyanın her geçen gün yeniliklerle birlikte gelişmesi, küçük işletmelerin ürün ve hizmetlerini minimum bütçeyle çok daha geniş kitlelere ulaştırmasına olanak tanıyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin reklam bütçesini optimize etmesine olanak tanıyan seçenekler, yatırımlarını dijitale yapan markaların sınırların aşmasına olanak sağlıyor. İşletmeler, Whatsapp alışveriş özelliği için kendi başlarına kurulum gerçekleştirebileceği gibi web sitesi yapanlar tarafından da desteklenebiliyor. İşi uzmanına bırakmak isteyen işletmeler, kurulumu gerçekleştirip sistemi oturttuktan sonra kendi bünyelerinde sipariş almaya devam ediyor.