Sosyal Medya Yönetimi

,
sosyal-medya-yönetimi

Sosyal Medya Yönetimi günümüzün artan teknolojik gelişmeleriyle artık çok önemli bir hale geldi. Peki, neden sosyal medya yönetimi google için bu kadar etkili oldu? Bunun sebepleri nelerdir? Bu soruların cevabını bulmak için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Uzun bir süredir sosyal medya yönetimi çalışmaları bir sitenin seo ayaklarından biri olarak görülmekteydi. Ancak domaine katılan değer, alan adı otoritesi ve diğer önemli unsurlar işin içine dâhil edilmemişti. Fakat zaman içersinde yapılan çalışmalar ile sosyal medyanın kullanımının bir siteye katabileceği değerin çok fazla olduğuna birçoğunuz muhakkak şahit olmuştur.

Sosyal medyanın google etkisi yani site içeriklerinizin, yazılarınızın sosyal medya hesaplarınızdan yapılan bir paylaşımla linklenmesi ve sosyal medya hesaplarınızda bulunan kişilerin sitenizdeki içeriklerden haberdar olması google açısından çok önemli bir hale geldi. Yani sosyal medya hesabınızda yaptığınız bir paylaşıma tıklayıp sitenize gelen ziyaretçi trafiği google tarafından kaliteli trafik olarak görülür ve bu şekilde trafik alan sayfalarınızı daha ön planda tutar.

Sosyal Medya Yönetimi sayesinde sadece google bazında başarılara imza atmış sayılmazsınız. Sosyal medya uygulamalarında artacak olan görünürlüğünüz sayesinde organik yollarla takipçi kazanabileceksiniz. Bu sayede şirket bazında gelişmeye ve büyümeye başlayacaksınız. Daha fazla beklemeden bizimle iletişime geçebilir, daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sosyal Medya Yönetimi

 

Belirsizlik Var

Öncelikle google arama sonuçları sıralama faktörleri konusunda çok net olmadığı için söyleyeceğimizin her şeyin aslında varsayım olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

Deneyimlerimiz sosyal sinyallerin bir siteye en çok etkiyi gösteren 10 faktör arasında yer aldığını söylüyor. Atılan tweetin, facebookta yapılan paylaşımın ve google plusta +1 alan linklerin kalitesi ve miktarı sosyal ölçüm olarak değerlendirilmektedir. Yani bir yazınız insanlar tarafından paylaşıldıkça arama motoru sonuçlarında çok daha üst sıralarda yer alma imkânına sahip oluyor.

Takipçiler ve Popülerlik

Bir sitenin Facebook sayfasında veya Twitter sayfasında yer alan takipçi sayısı doğrudan siteye bir değer kazandırmamaktadır. Bu bilgiye göre bir site ile sosyal medya kanallarındaki takipçi miktarı arasında doğrudan bir bağ olmadığını söyleyebiliriz. Ancak dolaylı yoldan bakacak olursak söz konusu etkinin ortaya çıktığını görebiliriz.

Sosyal Medya Yönetimi hakkında daha detaylı bilgi almak ve en uygun fiyatlarla yararlanmak ister misiniz? Daha fazla beklemeden iletişime geçin!