Meta’dan Gençlerin Yaşlarına Uygun Deneyim için Yeni Korumalar

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta, genç kullanıcılara daha uygun deneyimler sunma amacıyla yeni koruma önlemleri getiriyor. Bu kapsamda, uygulamalarda çeşitli içerik türlerini daha fazla gizleme kararı alındı.

New York;
Meta tarafından yapılan açıklamada vurgulanan nokta, gençlerin uygulamalarda güvenli ve yaşlarına uygun deneyimler yaşamalarını sağlamak için atılan adımlar. Gençlerin ve ebeveynlerinin desteklenmesi amacıyla geliştirilen 30’dan fazla araç ve kaynağın yanı sıra, içerikleri denetleme politikaları ve teknolojiler üzerinde 10 yılı aşkın süredir çalışıldığı belirtilmiştir.

Açıklamada, Instagram ve Facebook platformlarında gençlerin maruz kaldığı içerik türlerine odaklanan ek korumaların getirildiği ifade edilmiştir. Güvenli bir çevre oluşturmak adına düzenli olarak ergen gelişimi, psikolojisi ve ruh sağlığı uzmanlarıyla işbirliği yapıldığı vurgulanmıştır.

Kullanıcıların “kendine zarar verme” veya “yeme bozuklukları” gibi hassas konularla ilgili içerik paylaştığında, ilgili uzman kuruluşların kaynaklarına yönlendirileceği belirtilmiştir. Bu tür içeriklerin bulunmasının zorlaştırıldığı ve kullanıcıların ilgili terimleri aradığında sonuçların gizlenmeye başlandığı ifade edilmiştir.

Instagram, daha güvenli bir arama deneyimi sağlamak için intihar, kendine zarar verme ve yeme bozukluklarıyla ilgili daha fazla sonucu gizleyerek, bu tür terimleri arayan kullanıcılar yardım için uzman kaynaklara yönlendirecek.

Açıklamada belirtilen değişikliklerin öncelikle 18 yaşın altındaki gençlere sunulmaya başlandığı ve gelecek aylarda Instagram ve Facebook platformlarında tam anlamıyla geçerli olacağı bilgisi paylaşılmıştır.

Meta, gençlerin Instagram’daki güvenlik ve gizlilik ayarlarını düzenli olarak kontrol etmelerini teşvik etmek amacıyla, ayarlarını tek bir dokunuşla daha özel bir deneyime güncellemelerini sağlamak için yeni bildirimler gönderiyor. Gençlere yönelik olarak, “Önerilen ayarları aç” seçeneğini tercih ettiklerinde, Meta, içeriklerini kimlerin yeniden paylaşabileceğini, etiketleyebileceğini, bahsedebileceğini veya içeriklerini Reels Remixes’e dahil edebileceğini kısıtlamak için ayarlarını otomatik olarak değiştirecek.

Ayrıca, Meta, gençlerin sadece takipçilerinin kendilerine mesaj gönderebilmesine izin verme ve saldırgan yorumların gizlenmesine yardımcı olma amacıyla ek önlemler alacak. Bu sayede, gençlerin platformdaki etkileşimlerini daha güvenli ve özel bir hale getirmeleri teşvik ediliyor.