Logo Tasarımı ve Önemi

,

Logo tasarımı markaların müşteriler tarafından nasıl algılanacağını belirlemede en önemli faktörlerden biridir. Çünkü tüm kurumsal kimlik elemanları, reklam tasarımları, web sitesi gibi şeyler logo tasarımına göre oluşturulur. Dolayısıyla, her işletme sahibi özgün ve fark yaratan bir logoya sahip olmak ister.

Logo tasarımı yaptırmak için pek çok farklı yol var. Firma bünyesinde bir grafik tasarımcı çalıştırabilir, bir freelance tasarımcı ile çalışabilir ya da profesyonel bir reklam ajansıyla tüm kurumsal kimlik süreci tasarlanabilir. Tasarım hizmetini nasıl alıyor olursanız olun, tasarım sürecinde dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar var. Bu yazıda bunlara değineceğiz.

Logo Tasarımı Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Logo tasarımı yapmaya ya da yaptırmaya başlamadan önce ve tasarım sırasında düşünülmesi gereken önemli noktaları şöyle sıralayabiliriz:

  • Neden bir logoya ihtiyacınız var?
  • Nasıl bir marka kimliği yaratmak istiyorsunuz?
  • Tasarım için kendi sektörünüzden ya da sektör dışından ilham almaya çalışın.
  • Nasıl bir tasarım stilinin markanıza uygun olduğunu düşünün.
  • Doğru logo türünü bulduktan sonra renk ve tipografi gibi elementleri tasarımcıyla birlikte seçin.
  • Tasarımcıyla iyi iletişim kurun ve isteklerinizi doğru aktarın.
  • Birkaç farklı logo seçeneği arasında seçim yapın.
  • Logonuzu basılı, dijital vb. materyallerde nasıl kullanacağınızı belirleyin.

Freelance Tasarımcıyla mı Reklam Ajansı ile mi Çalışmalısınız?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, logo ve kurumsal kimlik tasarımlarınızı yapmak için farklı seçenekleriniz var. Çoğu küçük firma için bir tasarımcı çalıştırmak yük haline gelebildiği için en çok tercih edilen iki seçenek freelance ve reklam ajansı.

Freelance bir grafik tasarımcıyla çalışmak maddi açıdan daha uygun olabilir. Fakat burada hizmeti sağlayanın tek bir kişi olduğu da dikkate alınmalıdır. Yani, tasarım taleplerinizi iletecek olan da sizinle maddi meseleleri konuşacak olan da tasarımı yapacak olan da aynı kişidir. Bu durum avantajlı gibi görünebilir, gerçekte ise büyük dezavantajlara sahiptir. Tasarımcı, sadece tasarım süreçleri konusunda uzmanlaşmıştır ve diğer konularda beklentilerinizi karşılamayabilir.

Profesyonel bir reklam ajansıyla çalıştığınızda ise taleplerinizi iletip fikir alışverişinde bulunabileceğiniz bir marka temsilcisi, finansal konuları konuşacağınız muhasebeci, editöryal kısımla ilgilenen metin yazarı ve tasarımı yapan tasarımcı vardır. Kendi alanında uzman, deneyimli bir ekiple iş yapmanın kolaylığını yaşarsınız.

Doğru logo tasarımıyla fark yaratan bir marka kimliği yaratmak için Eliz Yazılım’ın deneyimli ekibiyle tanışın. Size en uygun tasarımı hep birlikte yapalım.