SOSYAL MEDYA REKLAMLARINDA VİDEONUN ÖNEMİ

, , , , ,

Günde 3.000 ila 20.000 mesaja maruz kalan tüketiciler, reklamlar arasında boğuluyor. 9,6 saniyede bir reklam ile karşılaşan tüketicilere ulaşmak hem çok zor hem de çok kolay. İletişim kanallarının çeşitlenmesi ve reklam bütçelerinin minimize edilmesi ile birlikte her ölçekten firmanın tercih ettiği sosyal medya reklamları alanında uzman reklam ajansları sayesinde dikkat çekici özelliğe kavuşuyor. Tüketiciler nezdinde fark edilebilir olmak isteyenler video reklamları ile sundukları ürün ve hizmetlerin satışını çok daha rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Dinamik Videolar Satışları Arttırır

Sosyal medya reklamlarında dinamik videoları tercih etmek, satışların %40’a varan oranlarda artması demek. İstatistikler, video reklamı izleyen tüketicilerin satışa yöneldiğini gösteriyor. Hareketli görseller ve işitselliğin bir arada kullanıldığı videolar sosyal medya reklamları için oldukça avantajlı bir durum oluşturuyor. Etkileyici viral videolar, kullanıcıların paylaşım oranını da arttırıyor. Hedef kitlenizi eğlendirmek, bilgilendirmek ve müşteri sadakati kurmak için de tercih edebileceğiniz sosyal medya reklamları için alanında uzman reklam ajanslarını tercih etmeniz önemlidir.

Videolar Arama Motoru Dostudur

Sosyal medyada paylaşılan videolar aynı zamanda arama motoru dostudur. Arama motorları, video içeriklerine öncelik verir. Organik trafikte artış yaşanmasına olanak sağlayan sosyal medya videoları, diğer reklam türleri ile desteklendiğinde daha yüksek verim sunuyor. Tüketicilerin gün içinde karşılaştığı reklamlardan sadece 86’sının farkına vardığı düşünülürse sosyal medya reklamları kapsamında hazırlanan videoların ilgi çekici olması ayrı bir öneme kavuşuyor. Tüketicilerin dikkatini çekecek videoların hazırlanması ile profesyonel bir süreç gerektiriyor.

Gelecek Video Marketing’de

Gelecek video marketing’de! Sadece sosyal medyanın değil, internet dünyasının da en önemli öğelerinden olan video marketing seçenekleri, pasif kitlelerin harekete geçirilmesine olanak sağlıyor. Hedef kitlenizin ilgisini uyandıracak özgün içeriklerle markanızı hedeflediğiniz noktaya taşımanıza olanak sağlayan video marketing, insanların ilgisini çekmede başarılı bir yöntem olarak görülüyor.