E-Ticaret SEO ile İşletmenizi Dönüştürmenin 5 Yolu

, , , , , , , , ,

İşletmelerin kullanabileceği bu kadar çok pazarlama stratejisi varken hangilerinin sizin için daha doğru olduğunu belirlemek zor olabilir. Pazarlama bütçenizi bu stratejilerden biri için kullanmaya başlamadan önce, diğer seçenekleri, özellikle de en önemlilerinden biri olan e-ticaret SEO seçeneği hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir.

İşletmeler için en etkili pazarlama stratejilerinden biri e-ticaret SEO. Bu yazımızda, her işletme sahibinin konu hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmadığını varsayarak e-ticaret SEO’nun önemini ve firmalar için faydalarını anlatacağız.

E-Ticaret SEO Nedir?

E-ticaret SEO, firmaların mağazalarını Google gibi arama motorlarında daha yüksek sıralarda göstermeye yarayan bir pazarlama tekniğidir. Bunun için sayfa içi ve sayfa dışı geliştirmeler yapılmaktadır.

Web sitesi ne kadar üst sırada yer alırsa kullanıcılar tarafından ziyaret edilme olasılığı artar. Bu olasılık arttıkça da satın alma eğiliminde yükseliş olur. Bu sayede dönüşüm oranlarında ve kârda önemli yükselişler olur.

Şimdi sayfa içi ve sayfa dışı SEO kavramlarına bakalım:

  • Sayfa içi SEO: Web sitesinin daha üst sıralarda yer alması için yapılan değişikliklerdir. Anahtar kelime hedefleme, içerik üretimi, sayfa hızı optimizasyonu gibi işlemler bu kapsamdadır.
  • Sayfa dışı SEO: Bu da web sitesi sıralamasını iyileştirmek için web sitesinde yer almayan tüm stratejileri içerir. Başka web sitelerinden bağlantı alma (baclink), sosyal medya pazarlama, e-mail pazarlama gibi seçenekler bu kapsamdadır.

Neden SEO Stratejilerini Kullanmalısınız?

Potansiyel müşterileri doğrudan web sitenize çekmenize olanak tanıyan SEO stratejileri, sektörünüz ne olursa olsun şirketinizin gelirlerini uzun vadede artırmanın bir yoludur.

Şimdi, beş temel maddede neden böyle olduğunu açıklayalım.

1. Her saniye binlerce kişi Google’da arama yapıyor.

Tam olarak söylemek gerekirse, saniyede 67 bin. Eğer e-ticaret SEO stratejilerine uygun davranırsanız siz de bu aramalarda önemli bir yer edinebilirsiniz. Ürünlerinizi ne kadar çok kişiye duyurursanız o kadar çok dönüşüm oranına sahip olursunuz.

2. İnsanlar ücretli reklamları görmezden geliyor.

Bir diğer pazarlama stratejisi Google’da ücretli reklamlar vermek. Fakat yapılan araştırmalar gösteriyor ki kullanıcıların yaklaşık %80’i ücretli reklamları görmezden geliyor ve aşağıdaki organik sonuçlara yöneliyor.

Bu da demek oluyor ki web siteniz organik sonuçlarda ne kadar yukarıda olursa tıklanma ihtimali o kadar yüksek.

3. İşletmeler SEO’yu eskisine göre daha fazla uyguluyor.

Rekabette bir yer edinmek istiyorsanız SEO neredeyse bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Yapılan araştırmalar şirketlerin %61’inin önceliği SEO stratejilerine verdiğini gösteriyor.

4. E-ticaret SEO ile dönüşüm oranları artıyor.

Dönüşüm oranı, yaptığınız harcamaya kıyasla ne kadar çok gelir elde ettiğinizi ifade eder. SEO, geleneksel pazarlamaya göre 14 kat daha etkili bir yöntemdir.

5. Yerel SEO’nun etkisi

Kullanıcılar yerel bir işletmeyi Google’da aradıktan sonra, %88 oranında o işletmeyi 24 saat içerisinde ziyaret ediyorlar ya da arıyorlar. Güçlü bir SEO stratejisiyle yerel işletmeler arasında ön plana çıkabilirsiniz.